26. ledna 2017 10:00
Martina ČerňanskáKombinujte správně potraviny a dostaňte z nich tak maximum pro vaše zdraví
Kombinujte správně potraviny a dostaňte z nich tak maximum pro vaše zdraví
Tady jsou nízkokalorické lehké produkty, které by měly zaujmout stálé místo ve vašem jídelníčku. Pokud je správně zkombinujete, budou účinkovat lépe a rychleji! Zeleninový salát je lehké jídlo, které můžete jíst bez obav, že přiberete. Pokud pokapete zeleninu olivovým olejem, organismus si snadněji osvojí v ní obsažený cenný vitamín A.
Kysané zelí + jablka
Mátě chuť na kousek hodně tučné pečeně? Prosím, ale pod podmínkou, že k ní sníte salát z kysaného zelí a jablek. Zelí zlepšuje látkovou výměnu. Naproti tomu jablka obsahují složky, které redukují tuky obsažené v potravě.
Citron + maso
Každý kousek masa vždy pokapejte čerstvě vymačkanou šťávou z citronu (týká se to také drůbeže a ryb). Určitě to zlepší chuť jídla, ale především způsobí, že váš organismus rychleji pokrm stráví.
Jogurt + ovesné vločky
Jogurt obsahuje lehce stravitelné bílkoviny a organismus ho tráví rychleji než mléko. Pokud do jogurtu přidáte hrst ovesných vloček, obohatíte jídlo o cennou vlákninu. Vločky tiší hlad až na čtyři hodiny! Takže snadněji oželíte mlsání.
Šťáva z citrusů + tmavé pečivo
Tato kombinace vám dodá sílu a energii. Porce čerstvě vymačkané šťávy z grepů nebo pomerančů zajistí denní dávku vitamínu C. Tento vitamín usnadňuje osvojování železa, kterého se hodně nachází v celozrnném pečivu.
Rajčata + chilli paprika
Rajčatová šťáva s několika kapkami chilli omáčky to je super zeštíhlující koktejl. Rajčata díky velkému množství draslíku očišťují organismus od toxinů. Chilli paprika naproti tomu obsahuje složky, které podporují činnost trávicí soustavy.