Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Prestižní časopis d-Test podrobil testu kvality doplňky výživy omega-3. Vítězem je: Omega-3 Jamieson!

Je vaše strava chudá na rybí maso a ve vašem jídelníčku chybí vlašské ořechy, sója, mák, slunečnicová či lněná semena a za studena lisované rostlinné oleje? Na vašem zdraví se může odrazit nedostatek esenciálních mastných kyselin omega-3!
Vydáno: 05.05.2017, Anna Kopečková
Výrobky Jamieson
Výrobky Jamieson Autor: jamieson.cz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Každý měsíc se ve světě publikuje množství článků na téma různých zdravotních přínosů těchto výživných látek, které se označují také jako vitamíny F. Esenciální mastné kyseliny omega-3 dodávají výživu buňkám a jejich absence v přijímané potravě může mít na svědomí nejen kornatění cév a srdeční choroby, ale i zpomalení růstu, menstruační potíže, pohlavní poruchy, nadměrnou potřebu tekutin, obezitu nebo změny na pokožce – suchou kůži, ekzémy, psoriázu. S nárůstem jejich výhod vzrůstá současně význam doplňků stravy s jejich obsahem. Náš organismus totiž není schopen si tyto kyseliny syntetizovat sám!

omega-3-spoon Foto:

Obyvatelům oblastí se stravou chudou na ryby odborníci radí vytvořit si režim pravidelného příjmu doplňků stravy s obsahem rybího oleje. Ten je totiž důležitý, udržitelný a zdravý zdroj esenciálních mastných kyselin omega-3. Doplňky stravy s jeho obsahem zásobují tělo přesnou, terapeutickou "dávkou" esenciálních kyselin a díky technologickému pokroku, jako je například molekulární destilace, poskytují organismu olej očištěný od toxických látek.

Obsahují tyto výrobky účinné látky skutečně v takové míře, jak slibují údaje na etiketě výrobku?

Odpověď na tuto otázku dal nedávno renomovaný časopis d-Test, jehož vydavatelem je Občanské sdružení spotřebitelů TEST *. Chemickým analýzám na obsah omega-3 mastných kyselin – eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA) podrobil 32 doplňků stravy.

Absolutním vítězem nezávislého testování provedeného časopisem d-Test se stal doplněk stravy s rybím olejem Jamieson Omega-3 Select z produkce kanadského výrobce přírodních vitamínů Jamieson Laboratories Ltd. s obsahem EPA v deklarované / zjištěné maximální denní dávce doporučené výrobcem na obalu: 900 mg / 1 266 mg a obsahem DHA 600 mg / 837 mg – tedy cca o 40 % více, než uvádí výrobce! Velmi dobrou známku získal i za obsah nežádoucí rtuti, který se rovnal nule.

dtest-omega-3 Foto:

* Občanské sdružení spotřebitelů TEST založené v roce 1992 v České republice nakupuje všechny testované produkty tak, jak běžní spotřebitelé - v maloobchodní síti. Jejich výběr probíhá tedy nezávisle od výrobců a dovozců, výhradně na základě průzkumu trhu a přání spotřebitelů. Testování výrobků uskutečňuje v odborných laboratořích a zkušebnách a s výsledky testů seznamuje spotřebitele prostřednictvím nezávislého časopisu d-Test (od roku 2009 poskytuje své služby a informace i spotřebitelům na Slovensku). Jeho objektivní testy uznává také Evropská komise. Občanské sdružení TEST je jediná organizace v České republice a na Slovensku splňující nejnáročnější kritéria pro zapojení do mezinárodních testů. Objektivní testy publikované v časopise d-Test uznává také Evropská komise.

Za úspěchem Jamiesonu stojí více než 90letá přírodní cesta

Čemu vděčí výrobce přírodních vitamínů a doplňků stravy, společnost Jamieson Laboratories za tento úspěch? Více než 90leté cestě za zdravím z přírody, jejíž součástí se za tento čas staly mnohé generace na celém světě. Úspěch firmy je postaven bez kompromisu na kontrolované produkci nejlepších přírodních surovin z ekologických farem na celém světě. Díky programu 360 Pure, kterým firma Jamieson v roce 2008 zavedla do výrobní praxe nejnáročnější standardy bezpečnosti, čistoty a účinnosti vyráběných produktů, každý z přírodních vitamínů Jamieson podléhá nejméně 360 patentovaným krokům kvality. Patentované výrobní postupy a kontrolní testy kvality zajišťují maximální aktivitu a biologickou dostupnost účinných látek. Nejmodernější technologie biologicky aktivní látky získané z přírodních zdrojů chemicky nemění a nezbavují žádnou ze živin přírodních vlastností. Program 360 Pure pracuje výhradně z nejčistšími surovinami. Například na výrobu přípravků s obsahem nenasycených mastných kyselin omega-3 slouží společnosti Jamieson bohatý obnovitelný zdroj garantované čistoty – čistý olej extrahovaný přímo z tuku ryb žijících ve studených mořských vodách (sardinky, sardele, makrely).

360-pure Foto:

Příjem Omega-3 – naděje na méně úmrtí na infarkt

V poslední době se uskutečnil výzkum účinků přesně určeného množství koncentrovaného rybího oleje u mužů, kteří prodělali infarkt. Světově uznávaný tým odborníků na výzkum infarktu myokardu – Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravivenza nell 'Infarto Miocardico z Itálie, sledoval 11 tisíc mužů, kteří během posledních tří let svého života prodělali infarkt. Vedle pravidelné lékařské péče užívala polovina zúčastněných 1 g koncentrovaného rybího oleje. Druhé polovině rybí olej naordinovaný nebyl. Ze závěrů studie vyplynulo, že ve skupině léčené rybím olejem bylo následně až o 11 % úmrtí na infarkt méně. Většina zdravotnických organizací v Evropě uznala léčebný účinek koncentrovaných omega-3 nenasycených mastných kyselin u pacientů, kteří prodělali infarkt. Významnou roli omega-3 mastných kyselin při udržování optimálního krevního tlaku a hladiny triglyceridů – nezávislých rizikových faktorů pro vznik kardiovaskulárních onemocnění, potvrdily také přední světové hypertenziologické a kardiologické společnosti. Pravidelné užívání prémiových doplňků stravy s obsahem omega-3 mastných kyselin považují za přínos pro lepší zdravotní stav našeho srdce. Omega-3 mastné kyseliny snižují schopnost krevních destiček vytvářet krevní sraženiny (tromby), které vedou ke vzniku srdečního infarktu. Dále regulují krevní tlak a mají schopnost snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Poslední výzkumy potvrzují, že chrání i před poruchami srdečního rytmu.

Výrobky Jamieson Foto:

Článek je zařazen v: omega 3, mastné kyseliny, jamieson, doplňky stravy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama