Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Protein - ideální parťák při hubnutí, pro zdraví a jako zdroj nekonečné energie

Proteiny jsou základním kamenem všeho, co se v těle vyskytuje a to od enzymů, až po samotné svaly!
Vydáno: 09.04.2014, Martina Hrušková
K čemu je protein dobrý?
K čemu je protein dobrý? Autor: istock.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Proteiny, stejně jako všechny ostatní látky se skládají z určitých "stavebních kamenů". Zde se jedná o aminokyseliny, které se, v počtu několika tisíců, sdružují do molekul. Právě díky proteinům probíhají v lidském těle první biochemické reakce v živých buňkách.

Proteiny jsou základním stavebním kamenem všeho, co lze v těle najít!

Protein se v těle neukládá, nezatěžuje zbytečně lidský organismus a velice dobře je vstřebatelný, proto je potřeba jej dodávat tělu pravidelně ve stravě. A právě rostlinný protein, například hrachový, je toho nejlepším důkazem!

Protein neobsahuje laktózu a je tedy ideálním zdrojem bílkovin pro všechny, co trpí na různé alergie – "nemoci moderního věku".

protein 2 Foto: Protein v prášku je ideální volba, Foto: istock.com

Protein je ideální pro:

  • Podporu růstu svalové hmoty, pro výživu svalů, šlach, kostí či kůže
  • Podporu hubnutí - spalování tuků a redukci váhy. Ochraňuje svaly před poškozením při snižování váhy (stejně jako při namáhavém fyzickém výkonu)
  • Podporu a udržení si energie po celý den
  • Podporu lidského organismu v období stresu nebo nemoci, protože protein je zdrojem esenciální aminokyseliny "argininu", kterou potřebujete ve zvýšeném množství v daných obdobích
  • Vegetariány a vegany, kteří takto mohou ve své stravě přijmat mnohem více bílkovin

zdroj: chytrasnidane.cz

Článek je zařazen v: zdraví, dieta, hubnutí, bílkoviny, protein, enzymy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama