Zloděj předvedl tragikomický pokus o loupež šperků. Při akci se omylem podřízl

Policie v akci V (62) - Neschopný zloděj

Bizarní pokus o loupež předvedl policistům mladík, který chtěl vykrást zlatnictví. Ozbrojil se kuchyňským nožem, na hlavu nasadil kapuci a vyrazil do akce. Žádná velká zlodějina se ale díky obezřetnosti prodavačky nekonala.

Neschopnost, která by udělala radost všem majitelům zlatnictví, předvedl jeden pražský zlodějíček. Jeho případem se inspirovali i tvůrci známé dokureality show. Odvážná prodavačka volala na policejní linku o pomoc s tím, že se neznámý muž snaží vyloupit zlatnictví, v němž pracuje. V době telefonátu už však měla delikventa pod zámkem.

Lupiče na místě totiž nejvíce zajímal sejf a vystavených šperků si nevšímal. Díky tomu se na chvíli otočil k prodavačce zády. Právě tohoto zlomku vteřiny využila odvážná žena k úniku z místnosti a jednoduše ho v ní i zamkla. Zatímco se překvapený zloděj rozčiloval za sklem, volala policii.

Přivolaná hlídka na místě činu přes výlohu skutečně viděla uvnitř obchodu mladšího muže s kapucí na hlavě. Poskakoval u dveří a vyhrožoval, že jestli vejdou dovnitř, ublíží jim. V ruce při tom třímal kuchyňský filetovací nůž.

Po obhlídce místa a zvážení možných rizik policisté rázně vstoupili do zlatnictví. Muž se před nimi snaží utéci, v malém prostoru ale neměl šanci. Počínal si navíc dost neohrabaně. Zřejmě jeden z nejneschopnějších zlodějů nakonec zavrávoral a samou hrůzou omdlel. Než klesl k zemi, stihl se ještě pěkně říznout.

Kdyby bylo potřeba, jsou policisté povinni poskytnout pachateli první pomoc sami. Když ale zjistili, že je muž jen v bezvědomí, krvácení není silné a bez obtíží dýchá, přivolali mu sanitku. Oznamovatelka si pak v klidu prohlédla prodejnu a vystavené šperky. Zjistila, že je vše v pořádku a nic nechybí.

Hlídka ženě vyslovila pochvalu, ovšem s upozorněním, že v takových případech je vždy nutné volat pomoc profesionálů, a ne snažit se o řešení situace svépomocí. Pachatel byl přivolanými lékaři ošetřen a čeká ho soud. Pobyt ve vězení ho nemine.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.