Celebrity

21. září 2022 14:41

redakce Prima Ženy

Známí herci běží pro psy. Akce se zúčastní Benoni, Pagáčová, Gránský či Jašków

Na začátku října (2. 10.) proběhne v pražské Stromovce již 9. ročník dobročinné akce s názvem Běhejme a pomáhejme útulkům s Akinu. Letos přislíbily účast oblíbené tváře z primáckého seriálu ZOO, běžet uvidíte Štěpána Benoniho, Šimona Bilinu nebo Davida Gránského. Akce se zúčastní také Ladislav Hampl, Robert Jašków, Míša Pecháčková, Patricie Pagáčová a Robert Urban.

Jedinečný charitativní projekt, který pomáhá opuštěným zvířatům v útulcích po celé republice, vybral za dobu svého působení přes 8 milionů korun. Petr Sokolík, zakladatel projektu, promluvil o skromných začátcích celé akce. „Když jsme před devíti lety začínali, přišlo si do Stromovky zaběhat 26 lidí a vybralo se asi 4 000 korun. Poslední ročníky navštěvuje přes 1500 lidí a desítky pejsků. Jsem rád, že i přes tuto složitou dobu, ve které se nacházíme, si lidé najdou čas a peníze na pomoc zvířatům bez domova,“ říká zakladatel akce.

Co se bude dít?

Program akce bude pestrý, začátek je ve 13 hodin ve spodní části Výstaviště a samotný běh na 3 km startuje v 15:00, startovné činí 200 Kč, děti zdarma. Alternativou je procházka na 1 km. Velký zájem bude o autogramiádu nejznámějších herců ze seriálu ZOO. Pořadatelé si část programu nechávají pro sebe a odtajní ho až na samotné akci.

Těšit se můžete na hudební vystoupení frontmanů kapely BOTOX, Petra Ryšavého a Jana Kopečného, který je páníčkem Havanského psíka. „Vždy jsme měli doma psy, vyrůstal jsem s nimi. Měli jsem jezevčíky, retrívry... Později, když jsem se přestěhoval do Prahy, tak jsem si život bez pejska nedovedl představit, a tak k nám přišel právě havanský psík. Je moc hodný, rád chodí ven a pokud to jde, beru ho i sebou na koncerty, nebo do divadla či natáčení. Pokud to nejde, má hlídání. A přísloví, že pes je nejlepší přítel člověka? To potvrzuji. Spikeovi k tomu člověčenství stačí jen promluvit,“ usmívá se Kopečný, který se rád na akci podívá na soutěž pro pejsky, nebo například workshop spolku SAR – DOG (z anglického Search and Rescue dog – hledací a záchranný pes), který předvede metody výcviků služebních psů. Na akci bude i jeho kolega ze seriálu ZOO Robert Urban, který akci rád podpoří, ačkoliv pejskař není. „Nikdy jsme psa neměli, ani jsem po něm jako malý netoužil. Doma mám ale kočku. Když jsem viděl to malé koťátko Ruského modrého kocoura, přítelkyně Andrea rozhodla, neodolal jsem a je doma.“

Svůj podíl na programu, a především na účasti známých osobností má spolek Československý lev, který podporuje charitativní projekty. „Jeho členy, resp. členy show sport teamu, je většina přítomných VIP,“ říká prezident spolku Československý lev pro ČR, Robin Nosek.

Robert Jašków, jeden ze zúčastněných celebrit, v současné době pejska nemá z velmi racionálních důvodů. „Měl jsem čtrnáct let pejska Bohouše a měl jsem ho nejradši na světě. Po Bohoušovi už jsem si žádného nepořizoval. Ne, že bych nechtěl, ale mám tak málo času, že by to vůči tomu psovi vůbec nebylo fér. Když si člověk pořizuje zvíře, musí mít čas se mu věnovat, jinak je to nezodpovědnost,“ připomíná herec z Ordinace v růžové zahradě.

Celá částka, která se vybere, putuje týraným a opuštěným zvířátkům z útulků. Veškeré aktuální informace najdete na Běhejme a pomáhejme útulkům | Pomoc týraným a opuštěným zvířatům (behproutulky.cz) kdo se nemůže běhu zúčastnit a má chuť zvířatům pomoct, může poslat jakoukoliv částku na TRANSPARENTNÍ ÚČET SPOLKU: 2901198295/2010. V den akce můžete sledovat aktuality na www.facebook.com/Behproutulky nebo https://www.instagram.com/behproutulky/


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.