Advertoriál

3. ledna 2024 16:16

Komerční sdělení

Zvládněte syndrom PMS: 10 tipů pro zmírnění příznaků

Premenstruační syndrom PMS se projevuje podrážděností, náladovostí a fyzickým oslabením. Díky 10 jednoduchým krokům zvládnete tuto nepříjemnou fázi cyklu se slabšími negativními příznaky.

Najděte si čas pro sebe

Vytvořte si program, díky kterému budete aktivnější a zároveň více odpočívat. Každý den se věnujte aktivitám, které vás uklidňují. Velmi užitečný článek o příčinách, projevech a hlavně zmírnění premenstruačního syndromu publikovala stránka Proerecta.cz.

Zůstaňte fyzicky aktivní

Pravidelný pohyb snižuje napětí a podrážděnost vyvolanou premenstruačním syndromem. Klidnější cvičení jako chůze či jóga přinesou úlevu a zlepší vám náladu.

Jezte stravu bohatou na vitamíny a minerály

Jídelníček obohaťte potravinami s vitamíny skupiny B, vápníkem a hořčíkem. Z větší části konzumujte rostlinné potraviny. Tyto živiny uklidňují nervy a redukují nepříjemné fyzické příznaky PMS.

Vyřaďte alkohol a kofein

Vyřazení kofeinu i alkoholu sníží nervozitu a podrážděnost spojené s premenstruačním syndromem. Místo kávy zkuste bylinky, třeba japonský čaj matcha. Alkohol nepijte ideálně vůbec.

Dostatečně spěte

Vydatný spánek brání zhoršování fyzického i psychického zdraví, které syndrom PMS naopak podporuje. Spěte pravidelně a dostatečně. Pro rychlejší navození spánku zkuste relaxační a meditační techniky.

Použijte teplé nebo studené obklady

Pro zmírnění bolestí a nepříjemných pocitů v podbřišku přikládejte teplé či studené obklady na břicho a dolní část zad. Obklady mnohdy poskytují okamžitou úlevu.

Zásobte se prospěšným doplňkem stravy

Specifické bylinky (ženšen, maca, drmek, hloh, hořčík, zinek, vitamín B6 a další) mají velmi prospěšný vliv proti příznakům PMS. Než koupíte nový přípravek, konzultujte složení a vaše nepříjemné příznaky s lékařem.

Hlídejte si stres

Snažte se bránit stresu meditací, hlubokým dýcháním nebo jógou. Pomocí relaxačních technik udržíte duševní stabilitu během opakovaných epizod PMS.

Rozveselte se

Nezapomínejte se rozveselovat, abyste uvolnila endorfiny. To může být cokoliv, co máte ráda. Sledování filmů, domácí práce nebo procházka v přírodě. Věnujte se více svým oblíbeným činnostem.

Požádejte o odbornou pomoc

Pokud negativní projevy PMS ovlivňují váš každodenní život tak, že nezvládáte své povinnosti ani záliby, poraďte se s gynekologem nebo aspoň praktickým lékařem.

Negativní příznaky PMS jsou u každé ženy mírně odlišné, proto se snažte zařadit co nejvíce zmíněných tipů a ideálně je kombinujte.

Pomoc ve formě odborných článků podepřenými výsledky vědeckých studií naleznete i na stránce Erekce.cz, která se aktuálně zaměřuje i na články pro ženy.

Sdílejte článek
Štítky jídlo jóga Komerční sdělení hořčík premenstruační syndrom

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.