reklama

Pečeme podle hvězd: Recepty z 3. dílu

Michal Suchánek ani jeho dcera moc péct neumí, ale dva své recepty zvládli na jedničku Foto:
Michal Suchánek ani jeho dcera moc péct neumí, ale dva své recepty zvládli na jedničku
Foto: archiv FTV Prima

Hostem třetího dílu nového kulinářského seriálu byl konečně muž – herec Michal Suchánek, který si s sebou přivedl dceru Bereniku. Oba kuchaři Martinovi Kinclovi ukázali, co se u nich doma peče.

 

 

Michalovi s Berenikou jde určitě spousta věcí líp než vaření, ale přesto se pustili do práce s velkým odhodláním a Michal i se svým osobitým humorem.

Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.

Jako první připravili Michal s Berenikou své oblíbené jídlo – bramborák pečený v pekáčku, kterému doma říkají dřevěný toč nebo pizza chudých.

Dřevěný toč

Pečeme podle hvězd - dřevěný toč Foto:

Co budete potřebovat:

  • 800 g brambor
  • 6 lžic mléka
  • 1 vejce
  • 100–150 g hladké mouky
  • několik stroužků česneku (podle chuti)
  • sůl
  • majoránku
  • sádlo na vymazání pekáčku

 

1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme z nich vodu, přidáme mléko, vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a sůl.

2. Pekáč vymažeme větším množstvím sádla a dáme ho na chvíli do trouby, aby byl horký. Pak do něj nalijeme bramborákovou směs, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a upečeme dokřupava.

3. Hotový toč nakrájíme na čtverečky a podáváme.

 

Zkusit můžete i oblíbený dort Michala Suchánka:

Citronový dort

Pečeme podle hvězd - citronový dort Foto:

Co budete potřebovat:

Na korpus:

  • 400 g máslových sušenek
  • 150 g másla

Na náplň:

  • 1 konzervu zahuštěného mléka (Salko)
  • 6 vajec
  • 2 citrony
  • 100 g krupicového cukru

 

1. Sušenky rozdrtíme téměř na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme kompaktní směs, kterou vtlačíme na dno dortové formy.

2. V míse rozmixujeme zahuštěné mléko, žloutky a šťávu z citronů. Směs nalejeme na korpus ve formě a dáme na 5 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.

3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj cukr. Sníh naneseme na předpečený dort, vrátíme ho do trouby a pečeme, dokud není sníh na povrchu nazlátlý.

 

Podívejte se na další recepty z třetího dílu, které připravil jako variace na uvedené dva recepty Martin Kincl:

Článek

Pečeme podle hvězd - Hovězí steak s bramborovým závinem Foto:

Hovězí steak s bramborovým závinem a pepřovou omáčkou

Závin z domácího těsta je výborný i samotný, třeba k večeři. A když nebudete mít čas, klidně na něj použijte kupované listové těsto.

Článek

Pečeme podle hvězd - Mangový dort Foto:

Mangový dort

Stačí upéct jen korpus. Na to ostatní už troubu nebudete potřebovat a výsledek jen nejen chuťově výrobný, ale i nesmírně osvěžující.

 

Pořad Pečeme podle hvězd můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Horoskopy 2017

reklama

reklama