Recepty

30. října 2016 17:03

Anna Kopečková

Pečeme podle hvězd: Recepty z 9. dílu pěkně pohromadě

Hostem devátého dílu byla sympatická a úspěšná mladá herečka Maruška Doležalová, která s sebou přivedla svou maminku Renatu. A obě kuchaři Martinovi Kinclovi předvedly, co se s oblibou peče u nich doma.

I když má Marie i její maminka nejraději ze všeho těstoviny, rozhodly se připravit dědečkův recept na řízky, který je původně z jeho speciální brožury. „Pracoval v drůbežárně a tam zaměstnanci dostali brožuru, aby věděli, co si z kuřat, která si budou nosit domů, mohou vařit. Takže recept pochází z takové technické brožury pro zaměstnance,“ směje se Marie Doležalová. A jako dezert upekla oblíbená herečka s maminkou rodinnou buchtu, která ale dosud nemá jméno.

Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.

Kuřecí řízky ve šlehačce

Co budete potřebovat:

  • 4 větší kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
  • hladkou mouku a strouhanku na obalení
  • 2 vejce
  • sůl a mletý pepř
  • máslo na vymazání pekáčku
  • 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání

1. Kuřecí řízky nasolíme, můžeme malinko opepřit a klasicky obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance.

2. Pekáček vymažeme máslem a naskládáme do něj obalené řízky. Zalijeme je šlehačkou a pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, nejprve zakryté a na posledních přibližně 15 minut řízky odkryjeme, aby hezky zezlátly. Šlehačka se častečně vsákne do řízků a částečně udělá v pekáči hustou omáčku.

3. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Buchta s tvarohem a ovocným želé

Co budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na náplň:

  • 2 tvarohy
  • 1/2 -1 máslo
  • cukr dle chuti

Na želé:

  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 l džusu nebo ovocné šťávy

1. V míse utřeme cukr s vejci,přidáme mouku, olej, mléko, prášek do pečiva a kakao a umícháme hladké těsto. Nalijeme ho do vymazaného pekáčku, upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C a necháme vychladnout.

2. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a přimícháme tvaroh.

3. Džus rozmícháme s pudinkovým práškem, za stálého míchání necháme projít varem a vychladíme.

4. Tvarohovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus (můžeme do ní dát i ovoce - v létě jahody, rybíz, v zimě konzervované mandarinky, broskve...).

5. Náplň zalijeme vychladlým želé, buchtu necháme dobře vychladit v lednici a před podáváním ji nakrájíme.

Podívejte se na další recepty z devátého dílu, které připravil jako variace na uvedené dva recepty Martin Kincl:

A jestli chcete, můžete si ještě zasoutěžit:

Pořad Pečeme podle hvězd můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 22. 12. 2024

Většinu svého života věnujete službě druhým. Nyní můžete přehodnotit své povinnosti vůči nim. Možná někdo nespravedlivě využívá vaší dobré povahy. Možná konečně zažíváte touhy, které máte pocit, že musíte splnit. Podívejte se na svou situaci objektivně, bez pocitu viny, smutku nebo strachu ze ztráty přítele. I na vašem štěstí záleží.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.