Detektiv Marton ze seriálu 1890 zjistí, kdo se mu vloupal do komnaty

1890 (6) - upoutávka

Už v pátek večer ve 20.15 uvidíte na Primě další díl s detektivem Jánošem Martonem. Ten bude velice zábavným způsobem zjišťovat, kdo se mu vkradl do komnaty. Pachatel má v těle kulku.

Detektivu Martonovi se pokusí zjistit, kdo se vloupal do pokoje a ukradl mu zápisník. Od místního lékaře, jenž k detektivovi z Pešti nechová příliš velké sympatie, se dozví, jak by mohl zjistit, kdo pachatelem je. Potřebuje k tomu jediné - hodně velké teplo, jelikož pachatel je s největší pravděpodobností postřelen. Marton na chodbě nenašel žádnou svou kulku.

Je si tak jistý, že pachatelem je někdo, pocházející ze zámku Betliar. Nechá svolat všechny služebníky ze zámku a v pokoji nechá řádně zatopit. Nesnesitelné teplo by mělo prozradit postřeleného, jehož rána s kulkou v těle by měla v takovém prostředí začít pracovat, a to dost nepříjemně.

Povede se Martonovi zjistit, kdo se mu vloupal do pokoje a ukradl zápisník?

Rodinné starosti Viléma Černého

V minulých dílech detektiv Marton poznal o něco více rodinu strážmistra a hlavně jeho manželku. Ta mu prozradila, že si ho strážmistr velice váží, ačkoliv to tak nevypadá. Marton pozná jejich nejstaršího syna, který trpí dětskou obrnou. V roce 1890 ale ještě není příliš lékařských prostředků k tomu jeho stav zlepšit. Černý se s tím nedokáže smířit, jeho manželka své dítě miluje takové, jaké je. Jeho stav se ale začíná rapidně zhoršovat.

Sledujte seriál 1890 ve 20.15 na Primě každý pátek!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.