Adéla přizná podvod. Tomáš odhalí svou strategii, kterou ale nikdo nepochopí

Prostřeno! XXV (81) – Tekuté koření

V pondělí soutěž amatérských kuchařů z Prahy a Středočeského kraje odstartuje u hostitelky Adély. Ta bude chtít vše dokonalé, a tak si leccos připraví dopředu. Přesto zapracuje nervozita a Adéla se nevyhne několika chybám. Ty se tento týden neodpouštějí, protože mezi soutěžícími je přísný hráč.

Bývalá letuška na mateřské dovolené připraví menu, které podle ní bude sázkou na jistotu. Jako předkrm zvolí vajíčkovou a avokádovou pomazánku s domácími houstičkami. První pernou chvilku zažije hned v úvodu, kdy jí správně nevzejde kvásek, který bude muset dělat znovu. S korpusy na ovocné košíčky se také popere, a proto raději použije ty, které si připravila den předem. Přestože má dopředu uvařený silný vývar z morkových kostí na polévku, nevyhne se použití tekutého koření.

Adéla chce mít zkrátka vše dokonalé a udělat dobrý dojem. Jak ale hosté vezmou její přiznání, že musela sáhnout po dochucovadlech? „Na tekuté koření jsou v tomto pořadu reakce vždycky, nebylo to pro mě nic překvapivého,“ komentuje Adéla, která zřejmě tuší, že může přijít o body. U stolu jí každopádně do očí nikdo neřekne, že by mu toto koření vadilo. Zvláštní ostatním bude připadat jen to, že místo krutonů hostitelka naservíruje k polévce kupované kuličky. Jak se můžete vpodvečer přesvědčit na televizní obrazovce, polévka naštěstí zachutná i největšímu kritikovi tohoto týdne.

Podívejte se, jak Tomáš vysvětlí svoji taktiku:

Soutěžící vyloží karty na stůl

Tomáš, který bude vařit v úterý, bude mít dojem, že jeho kulinářské umění je o úroveň výše. Bude to znát i z jeho kritiky, když například prohlásí, že hlavní chod je „hezký kuchařský základ“. Dezert mu zase bude připadat jako práce studenta střední hotelové školy. Není úplně obvyklé, aby se někdo přiznal k taktizování už v pondělí, přesto toto téma Tomáš nadhodí. „Myslím, že každý máme nějakou taktiku,“ odvětí Michal.

V reakci na to se Tomáš rozpovídá o svém plánovaném bodování. Jelikož je velmi náročný, nehodlá dávat za průměrné výsledky vysoké hodnocení. Ostatní vyzve, ať mu klidně dají také méně bodů, pokud se jim jeho výkon nebude zdát dost dobrý. Většina soutěžících ho však příliš nepochopí. „Je takový upovídaný,“ myslí si Dana. Tomáš zřejmě bude chtít ostatním na rovinu říct, že je hráč. Jen jestli si tím neuškodí.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.