Adéla přizná podvod. Tomáš odhalí svou strategii, kterou ale nikdo nepochopí
Prostřeno! XXV (81) – Tekuté koření
V pondělí soutěž amatérských kuchařů z Prahy a Středočeského kraje odstartuje u hostitelky Adély. Ta bude chtít vše dokonalé, a tak si leccos připraví dopředu. Přesto zapracuje nervozita a Adéla se nevyhne několika chybám. Ty se tento týden neodpouštějí, protože mezi soutěžícími je přísný hráč.
Bývalá letuška na mateřské dovolené připraví menu, které podle ní bude sázkou na jistotu. Jako předkrm zvolí vajíčkovou a avokádovou pomazánku s domácími houstičkami. První pernou chvilku zažije hned v úvodu, kdy jí správně nevzejde kvásek, který bude muset dělat znovu. S korpusy na ovocné košíčky se také popere, a proto raději použije ty, které si připravila den předem. Přestože má dopředu uvařený silný vývar z morkových kostí na polévku, nevyhne se použití tekutého koření.
Tom Kha Kai Zdroj: FTV Prima
Exotic verrine Zdroj: FTV Prima
Houstičky s avokádovou pomazánkou Zdroj: FTV Prima
Thajské zeleninové curry s jasmínovou rýží Zdroj: FTV Prima
Thajský salát Som Tam Zdroj: FTV Prima
Restované krevety na červeném a timut pepři s pomerančem Zdroj: FTV Prima
Harlekýn Zdroj: FTV Prima
Hovězí vývar s játrovým drobením Zdroj: FTV Prima
Kuřecí vývar s máslovými butony Zdroj: FTV Prima
Vajíčková a avokádová pomazánka, domácí pečivo Zdroj: FTV Prima
Svíčková na smetaně, houskový knedlík Zdroj: FTV Prima
Club sendvič a la Mates Zdroj: FTV Prima
Rambajsmanova pochoutka s jasmínovou rýží a fazolkami Zdroj: FTV Prima
Jahody se šlehačkou Zdroj: FTV Prima
Cuketová buchta Zdroj: FTV Prima
Vývar se strouháním Zdroj: FTV Prima
Domácí uzené s chlebem Zdroj: FTV Prima
Králík s bramborovým knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Pórkový krém Zdroj: FTV Prima
Roštěná na víně Zdroj: FTV Prima
Ovocné potěšení Zdroj: FTV Prima
Adéla chce mít zkrátka vše dokonalé a udělat dobrý dojem. Jak ale hosté vezmou její přiznání, že musela sáhnout po dochucovadlech? „Na tekuté koření jsou v tomto pořadu reakce vždycky, nebylo to pro mě nic překvapivého,“ komentuje Adéla, která zřejmě tuší, že může přijít o body. U stolu jí každopádně do očí nikdo neřekne, že by mu toto koření vadilo. Zvláštní ostatním bude připadat jen to, že místo krutonů hostitelka naservíruje k polévce kupované kuličky. Jak se můžete vpodvečer přesvědčit na televizní obrazovce, polévka naštěstí zachutná i největšímu kritikovi tohoto týdne.
Podívejte se, jak Tomáš vysvětlí svoji taktiku:
Soutěžící vyloží karty na stůl
Tomáš, který bude vařit v úterý, bude mít dojem, že jeho kulinářské umění je o úroveň výše. Bude to znát i z jeho kritiky, když například prohlásí, že hlavní chod je „hezký kuchařský základ“. Dezert mu zase bude připadat jako práce studenta střední hotelové školy. Není úplně obvyklé, aby se někdo přiznal k taktizování už v pondělí, přesto toto téma Tomáš nadhodí. „Myslím, že každý máme nějakou taktiku,“ odvětí Michal.
V reakci na to se Tomáš rozpovídá o svém plánovaném bodování. Jelikož je velmi náročný, nehodlá dávat za průměrné výsledky vysoké hodnocení. Ostatní vyzve, ať mu klidně dají také méně bodů, pokud se jim jeho výkon nebude zdát dost dobrý. Většina soutěžících ho však příliš nepochopí. „Je takový upovídaný,“ myslí si Dana. Tomáš zřejmě bude chtít ostatním na rovinu říct, že je hráč. Jen jestli si tím neuškodí.
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů