ALPINE PRO Prima Run jsme si užili i v horku. Dorazili slavní herci, moderátoři a sportovci

V sobotu 19. srpna proběhla na Výstavišti Holešovice oblíbená akce plná sportu, celebrit a zajímavých výher. Navzdory horku si účastníci den užili a zvítězil každý, kdo se postavil na start a doběhl do cíle. Byli jsme u toho a vy se teď můžete podívat, jak to na akci vypadalo a kdo dorazil.

Již osmým rokem se konal běžecký happening. Tentokrát se milovníci pohybu sešli na pražském Výstavišti Holešovice, podali v horku bezesporu skvělé sportovní výkony a užili si odpoledne plné výher, dárečků, ale také celebrit.

Na akci zavítaly tváře Primy a také herci z dlouho očekávaného seriálu Eliška a Damián, který na Primě uvidíte už od 2. září. Byli tu i olympionici Michal Krčmář, Jiří Prskavec a bratři Svobodovi. Kromě setkání se známými osobnostmi pak na návštěvníky čekal akustický koncert Emmy Smetana.

Na startu

Startovní balíček byl plný dárků od partnerů. Praktických i těch pro radost. Navíc i se zdravým občerstvením v podobě energetické tyčinky Bombus pro dospělé účastníky. A jak se závodníkům běhalo?

„Moc se mi líbila touha dnešních dětí vyhrávat. Ty, které se postavily na start Sevtíkova dětského běhu, rozhodně nejsou líné a jsou důkazem toho, že to s nastupující generací není tak špatné. I když prognózy jsou negativní, já zůstávám optimistou. Všechny děti vyhrály svůj závod na celé čáře,“ podotýká Aleš Pýcha, marketingový ředitel skupiny Prima.

Celebrity vyhrály samy nad sebou

Rozcvičku před velkým během vedla atletka a fitness trenérka Barbora Procházková, která doporučuje, abychom se před sportovní aktivitou pořádně připravili a „zahřáli“ vždy, nehledě na venkovní teplotu. „Rozcvička jako taková je důležitá vždycky, dneska jsme to pojmuli hezky, trochu jsme si u toho zatancovali...“ říká trenérka Bára a dodává, že pětikilometrový běh v horku není pro každého, každý by před takovou aktivitou měl zhodnotit svůj zdravotní stav.

A jak se sportovcům dařilo na trati? „Zažil jsem horší, ale rozhodně jsem zažil i lepší. Trochu jsem přepálil začátek a pak toho litoval,“ řekl nám s úsměvem figter Jan Rychtařík a všem nadšeným sportovcům doporučil, aby v létě dbali hlavně na pitný režim. „Důležité je, aby hodně pili, to je v horku rozhodně důležitější, než aby hodně jedli, a samozřejmě zdravá pestrá strava výkonu dost pomůže.“

„Byl jsem připraven na nejhorší v tomhle horku,“ uvedl pro web Prima Ženy pětibojař David Svoboda se slovy, že má jako letní sportovec rozhodně raději vedro než mráz. Na trať vyrazil s lehkým žaludkem. „Já jsem měl dneska jen snídani, k snídani jsem měl nějaké müsli, jako vždycky, pak jsem si dal tyčinku, jinak nic. To mám nejradši na běh, lehký žaludek,“ vysvětlil.

Dalším účastníkem ALPINE PRO Prima Run, ale také předběžcem Sevtíkova dětského běhu byl Láďa Hruška, který si sáhl na samé dno svých sil a na trať vyrazil v letní plážové obuvi, nicméně oba závody zvládl na jedničku. „Já jsem poctivě odběhl všechny tratě s dětmi a zvítězil jsem sám nad sebou. Hlavní závod jsem si poctivě ‚odešel',“ smál se Láďa a ukázal nám svoje „sportovní“ boty, měl na sobě totiž po celou dobu žabky.

Také sportovní moderátor Petr Vágner s partnerkou dokázali, stejně jako další moderátoři, že jim sport rozhodně není cizí a běh si užili.

Profi příprava se sportovní výbavou ALPINE PRO

Pokud vám to letos nevyšlo a trať o délce 5 km v horkém počasí byla nad vaše síly, trénujte už dnes na příští rok. S přípravou je totiž nejlepší začít v předstihu. Titulární partner se právě o výkon všech sportovců dlouhodobě stará. ALPINE PRO je předním českým výrobcem sportovního, outdoorového oblečení a obuvi a oficiální partner Českého olympijského týmu. Jak vysvětluje Václav Hrbek, majitel společnosti ALPINE PRO: „Pro nás vyhrává každý, kdo na akci dorazil. Je potřeba, aby se sport stal pravidelnou součástí každodenního života všech, kdo se starají o své zdraví, životní styl. Rádi jim pomůžeme s tím, aby byli pro sportovní výkon správně oblečeni a pro lámání osobních rekordů byl jejich outfit za všech situací dokonalý a funkční.“

Sdílejte článek
Štítky rozhovor celebrita herec Emma Smetana sport Jiří Prskavec Láďa Hruška David Svoboda Michal Krčmář TV Prima ALPINE PRO, a.s. Eliška a Damián Herci a postavy seriálu Eliška a Damián ALPINE PRO Prima Run Barbora Procházková Jan Rychtařík

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.