Alpský ráj, který vás uchvátí. Rakouskou přírodu si užijete naplno i s dětmi

Rakouská oblast Saalbach-Hinterglemm není oblíbenou destinací jen pro vášnivé lyžaře, region nabízí plejádu nejrůznějších aktivit také letním návštěvníkům. Alpský ráj láká na úchvatnou přírodu, promyšlené trasy pro cyklisty i bikery nebo na wellness relax. A rodiče s dětmi si užijí nejen špičkové zázemí, ale i spoustu zábavy.

Nedaleko Salzburgu a pár hodin jízdy autem od českých hranic se rozkládá malebná oblast Saalbach-Hinterglemm, kterou rámují dvě propojené vesničky. Region proslul jako lyžařský klenot, ovšem návštěvníky dokáže ohromit i v létě. A právě v tomto ročním období jsme sem vyrazili, abychom zjistili, co nabízí.

Vše začíná u přírody. Pohled na horské vrcholky a sytě zelené louky v kombinaci s čerstvým vzduchem člověku umožní hodně rychle zapomenout na městský ruch. Téměř polovinu území Rakouska pokrývají stromy a v Saalbachu-Hinterglemmu jsou na tento atribut velmi pyšní.

Klid, nebo akce? Můžete mít obojí

Husté lesy jsou v oblasti na každém rohu. Vinou se po hřebenech i úpatích hor. Při cestách dokonce narazíte i na lesní wellness, kde si mohou lidé v klidu zacvičit, číst knihu nebo jen nasávat drahocenný kyslík.

Vášnivé bylinkářky pak potěší zdejší naučná botanická stezka, která návštěvníkům představí pestrou paletu rakouské flory. Člověk navíc u každého druhu zjistí, jakými léčebnými účinky rostlina disponuje.

Kdo by chtěl strávit dovolenou v rytmu akce, v Saalbachu-Hinterglemmu mu to umožní jako málokde jinde na světě. Region je totiž rakouskou volbou číslo jedna pro bikery. Příznivci adrenalinu se tady na speciálních horských kolech prohánějí po trasách plných skokánků, prohlubní a zatáček.

Páteří místní infrastruktury jsou ale trasy pro pěší, hikery a klasické cyklisty. Velké popularitě se v regionu těší elektrokola. Díky přidanému výkonu se tak na výlet do hor s převýšením i tisíc metrů mohou vypravit také méně zkušení cyklisté.

Na putování po rakouských horských chatách s sebou můžete bez obav vzít také děti. Saalbach-Hinterglemm překvapí důmyslně vymyšleným zázemím i pro ty nejmenší. Dětská hřiště, prolézačky nebo dřevěné hrady jsou všude. U restaurací, lesů nebo v otevřené přírodě. V oblasti se také nachází lanové parky a nejdelší visutý most v Alpách (Golden Gate Bridge).

Zasloužený relax

Po celodenní túře a ostatních aktivitách přijde vhod trocha odpočinku. V regionu na vás čekají luxusní wellness resorty, kde může návštěvník relaxovat v saunách, bazénech nebo chladivých koupelích. Hotel Saalbacher Hof pak kromě toho všeho láká i na venkovní koupání na střeše.

Restaurace a hotely v oblasti vynikají také v gastronomii. Kombinují tradiční rakouskou kuchyni s moderními prvky. Na své si tak přijdou i příznivci alternativních stravovacích směrů. Pochopitelně ale nesmí chybět typický štrúdl nebo císařský trhanec (Kaiserschmarrn). Teprve pak bude zážitek v prominentním regionu Saalbach-Hinterglemm kompletní.

Sdílejte článek
Štítky cyklistika příroda Alpy Rakousko Salzburg wellness relax hiking Saalbach Hinterglemm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.