Jak to dopadne, když o radu žádá arogantní kuchař? Sledujte pondělní Ano, šéfová! na Primě
Třetí premiérový díl novinky Ano, šéfová! uvedl Jitku se Santem do reality! Sledujte další příběh, tentokrát z motorestu U farmáře, a to, jak se s ním nesmlouvavá Jitka a její upřímný syn Santo poperou. V pondělí ve 21.30 na Primě.
Je tady třetí premiérový díl pořadu Ano, šéfová! a Jitku se Santem čeká řada momentů, o kterých se jim na začátku natáčení nejspíš ani nezdálo.
Huntířov, s necelou tisícovkou obyvatel spíš vesnice, se rozkládá asi devět kilometrů východně od Děčína. Dobře vypadající motorest U farmáře leží na hlavním tahu, denně ho míjejí stovky aut, přesto zeje prázdnotou.
Pusťte si televizní upoutávku:
Místní si raději zajdou na „lahváče“ do vietnamského obchodu na druhé straně budovy a na jídlo „si přece skočim domu“. Proč k posezení nevyužijí jedinou hospodu v obci?
Majitel podniku Pavel Leden začal s restaurací v Huntířově zhruba před rokem. Chtěl tady hostům nabídnout kuchyni na vysoké úrovni, snil o restauraci po vzoru těch švýcarských, vařících z kvalitních lokálních surovin.
Jak ale Santo s Jitkou zjišťují hned v prvních minutách návštěvy, realita je taková, že „lepší“ jsou v hospodě akorát ceny a pokusy o zdánlivý luxus.
Jak se vám líbí citrusy obložené mísy? Pomočené plátky citronů a pomerančů v mušlích na pánských toaletách jsou podle Santa už moc!
Sledujte citrusy na toaletách:
Místo kuchaře pan Pavel zastal nakonec po hledání toho pravého sám, přestože je spíše zkušený číšník. Pavel se vyučil číšníkem v hotelové škole v Teplicích. Od sedmnácti let se pohybuje v gastronomii, kde začínal jako pomocník. Poté se vypracoval a skončil na pozici provozního manažera ve Švýcarsku, kde dlouho žil. (Víte, že Pavel Leden zkoušel vařit v Prostřeno? Podívejte se, jak si vedl.)
Ukazuje se, že neumí hospodařit se surovinou. Hostům podává několik dnů staré jídlo na pokraji zkažení. A co hůř, na jakoukoliv radu a poznámku reaguje dost arogantně. O respektování nějakých norem raději ani nemluvme.
Podívejte se na další scénu, kterou by asi hygienici vidět nechtěli:
Všechno tady trvá, špatná organizace personálu je nepřehlédnutelná a když během zátěžového testu dojde na šéfkuchařův burger, je uvnitř syrový.
Z minulosti si majitel nese milionové dluhy, o čemž nerad mluví. Spolu s kamarádem vedl podnik Daliborka v Děčíně a nedařilo se mu ani v případě provozu další hospody. Před Jitkou a Santem stojí opravdu nelehký úkol. Premiérový 3. díl pořadu Ano, šéfová! začíná v pondělí ve 21.30 na Primě!
Pusťte si extra reportáž z natáčení dílu v Huntířově. Tohle byl opravdu tvrdý oříšek!
Více o Jitce se Santem a konceptu Ano, šéfová! si poslechněte v rozhovoru s Filipem Remundou: