Asterix a Obelix si v kinech podmaní dalekou Čínu. Ve filmu se objeví také Zlatan

Po více než 10 letech se vracejí hraní Asterix a Obelix na plátna kin v pátém celovečerním snímku. Tentokrát se vydávají až do daleké Číny, kde dvojice nerozlučných Galů zachraňuje císařovnu i celou zemi.

Další příběh nerozlučných hrdinů Asterixe a Obelixe se tentokrát bude odehrávat 50 let před naším letopočtem a v Asii. Nový film režíruje Guillaume Canet a kromě hvězd, jako je Pierre Richard, Marion Cotillard nebo Vincent Cassel, se v něm objeví i švédská fotbalová hvězda, útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic dostal roli římského legionáře Caia Antivira, a stal se tak další sportovní hvězdou, která si ve filmech o populární dvojici galských bojovníků zahrála. Už v předchozím filmu s názvem Asterix a Olympijské hry se totiž představil sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher, čtyřnásobný vítěz basketbalové NBA Tony Parker nebo fotbalový mistr světa i Evropy Zinédine Zidane.

Režie francouzského filmu Asterix a Obelix: Říše středu se ujal Guillaume Canet, který se současně zhostil i role Asterixe. Jeho nemotorného přítele Obelixe tentokrát ztvárnil Gilles Lellouche. Páté filmové dobrodružství dvou nezdolných Galů se odehrává v Číně, kde dvojice zachraňuje císařovnu i celou zemi.

Do českých kin snímek dorazí 2. února 2023. Distributorem je společnost Bioscop.

Sdílejte článek
Štítky Pierre Richard film kino Čína AC Milan Zlatan Ibrahimović Asterix a Obelix Marion Cotillardová Guillaume Canet Vincent Cassel

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.