Asterix a Obelix si v kinech podmaní dalekou Čínu. Ve filmu se objeví také Zlatan

Po více než 10 letech se vracejí hraní Asterix a Obelix na plátna kin v pátém celovečerním snímku. Tentokrát se vydávají až do daleké Číny, kde dvojice nerozlučných Galů zachraňuje císařovnu i celou zemi.

Další příběh nerozlučných hrdinů Asterixe a Obelixe se tentokrát bude odehrávat 50 let před naším letopočtem a v Asii. Nový film režíruje Guillaume Canet a kromě hvězd, jako je Pierre Richard, Marion Cotillard nebo Vincent Cassel, se v něm objeví i švédská fotbalová hvězda, útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic dostal roli římského legionáře Caia Antivira, a stal se tak další sportovní hvězdou, která si ve filmech o populární dvojici galských bojovníků zahrála. Už v předchozím filmu s názvem Asterix a Olympijské hry se totiž představil sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher, čtyřnásobný vítěz basketbalové NBA Tony Parker nebo fotbalový mistr světa i Evropy Zinédine Zidane.

Režie francouzského filmu Asterix a Obelix: Říše středu se ujal Guillaume Canet, který se současně zhostil i role Asterixe. Jeho nemotorného přítele Obelixe tentokrát ztvárnil Gilles Lellouche. Páté filmové dobrodružství dvou nezdolných Galů se odehrává v Číně, kde dvojice zachraňuje císařovnu i celou zemi.

Do českých kin snímek dorazí 2. února 2023. Distributorem je společnost Bioscop.

Sdílejte článek
Štítky Pierre Richard film kino Čína AC Milan Zlatan Ibrahimović Asterix a Obelix Marion Cotillardová Guillaume Canet Vincent Cassel

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.