Móda a krása

25. července 2023 12:00

Komerční sdělení

Toužíte po plných symetrických prsou? Detaily zákroků popsal MUDr. Chorvát v rozhovoru

Tělo každé ženy je jiné, stejně jako vnímání sebe sama a svého ideálu krásy. Některé ženy chtějí například vyrovnat asymetrii levého a pravého prsu, zvednout pokleslá ňadra, upravit vpáčené bradavky nebo velikost prsních dvorců. Jaké jsou možnosti, jak jednotlivé úpravy dekoltu probíhají a je možné využít k úhradě zákroku pojišťovnu? Na vaše otázky odpověděl v našem rozhovoru renomovaný plasticky chirurg.

Uvažujete nad chirurgickou úpravou dekoltu? Než se objednáte k atestovanému odborníkovi na specializovanou kliniku na konzultaci, která je velmi důležitá a potřebná, můžete si projít nejdůležitější otázky a odpovědi na toto téma v našem videorozhovoru. Bylo nám potěšením vyzpovídat lékaře Martina Chorváta.

Lze vyřešit asymetrii prsů jen jedním implantátem?

Někdy se dá do menšího prsu vložit implantát a druhý (větší) jen zmodelovat, bez použití implantátu. Měl jsem klientku, která kvůli tomuto problému asi 20 let nechtěla chodit na koupaliště nebo do bazénu, měla z toho zkrátka stres. Rozhodli jsme se pro řešení jedním implantátem a výsledek byl hezký. Zkušenostmi pak ale může žena zjistit, že by jí bylo příjemnější mít implantáty v obou prsech. Jinak totiž každá strana pracuje trochu odlišně, implantát prs více zpevní a strana, která je zmodelovaná vlastní tkání, může časem více podléhat gravitaci. Ten rozdíl nebývá velký, ale klientky to mohou pocitově vnímat.

Jak je to s výměnou implantátů – je nutná? A po jaké době?

U nás na klinice klientky po augmentaci vždy chodí na pravidelné kontroly a doporučuji jim chodit i na pravidelné kontroly ultrazvukem, ideálně každé dva roky. Když radiolog potvrdí, že s implantátem žádné potíže nejsou, tak není výměna nezbytně nutná. Záleží však na typu a stáří implantátu, kdy je u straších typů implantátů výměna z preventivních důvodů doporučena. Dnes už existují velmi kvalitní implantáty a některé značky poskytují doživotní záruku. To znamená, že v případě, že by implantát praskl, klientka při výměně implantátu nehradí nový, tento náklad nese výrobce právě v rámci doživotní záruky.

Hradí úpravu asymetrie prsou zdravotní pojišťovna?

Aby byl úkon hrazený zdravotní pojišťovnou, tak musí pacientka nejprve podstoupit zdravotní vyšetření – mamologické a ultrazvukové, musí mít zprávu, že chodí pravidelně na ortopedická vyšetření, mít zprávu od neurologa, že má případně bolesti zad nebo krční či hrudní páteře. Poté můžeme poslat všechny tyto náležitosti na pojišťovnu ke schválení. Dále už pak klientku objednáme přímo k nám na samotný zákrok.

Je možné pouze zmenšit prsní dvorce bez dalších úprav prsou?

Měl jsem mladou klientku s hezkými prsy i z hlediska tvaru a objemu, ale chtěla upravit velikost prsních dvorců, které byly širší a více pigmentované. V tomto případě se udělají dvě kružnice kolem dvorců, které se zmenší na požadovaný tvar a sešijí vstřebatelnými stehy bez dalších zásahů.

Jak velké jsou jizvy po operaci vpáčených bradavek?

Jizvičky jsou po tomto zákroku úplně minimální, je to malinký vpich ze strany bradavky a jizva se sešije jedním nebo dvěma vstřebatelnými stehy. Pokud klientka o jizvy pečuje, jde o opravdu diskrétní záležitost, která není vidět.

Zajímají vás další podrobnosti a odpovědi na dotazy našich čtenářů a čtenářek na téma chirurgických úprav dekoltu? Podívejte se na záznam z živého vysílání s MUDr. Martinem Chorvátem v úvodu článku.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.