Celebrity

13. července 2024 17:43

Vanesa Havlíková

Krejčíková vyhrála Wimbledon. Podporovala ji Jana Paulová, za výhru získá miliony

Barbora Krejčíková (28) dosáhla největšího úspěchu své kariéry a stala se wimbledonskou šampionkou. Po loňském úspěchu Markéty Vondroušové (25) je tak další českou hráčkou, které se to povedlo. Kdo stál v pozadí úspěchu sportovkyně, a po celou dobu ji podporoval a na jakou sumu si díky vítězství přijde?

Bára Krejčíková ve finále Wimbledonu 2024 vyhrála nad Italkou Jasmine Paolini a stala se další českou šampionkou na nejcennějším turnaji světa. Před ní se to podařilo jen Markétě Vondroušové, Petře Kvitové (2011 a 2014) a Janě Novotné (1998).

Čtěte také: Markéta Vondroušová získá za Wimbledon desítky milionů. O velkou část ale přijde

Podpora od rodiny i herečky Paulové

Krejčíková má za sebou velmi špatné období. Byla zraněná, dlouhodobě se jí nedařilo a s její kariérou to v poslední době příliš dobře nevypadalo. Na nejcennějším turnaji světa však předvedla, že je opravdovou bojovnicí a probojovala se do samotného finále, které naprosto ovládla.

Po celou dobu ji podporovala nejen rodina, ale také blízká kamarádka, herečka Jana Paulová (69).„Kdy jsme se potkaly poprvé, si úplně nevybavuju, ale známe se už docela dlouho. Já jsem byla vždycky její nadšená fanynka a ona chodila na mě do divadla. Napsala jsem jí po nějakém úspěšném zápase a ona mi odpověděla. Pozvala jsem ji do divadla a po představení jsme si povídaly a povídaly. O ní, o mně a vzniklo z toho krásné přátelství. Je v Čechách málo, ale chvilku si na sebe najdeme, jak jen to jde,“ prozradila Paulová v rozhovoru pro iSport.cz.

„Sedly jsme si. A když je šance a chce mě vidět naživo, tak ji pokaždé uvítám. Vždycky pro ni najdu místo, stejně jako ona pro mě, když chci na nějaké její představení,“ objasnila tenistka Barbora Krejčíková.

Za výhru získá astronomickou částku

Krejčíková se stala v pořadí třetí českou šampionkou na nejcennějším turnaji světa, s čímž souvisí i vysoká finanční odměna. Ta byla na rok 2024 pro vítěze dvouhry, mužské i ženské, stanovena na 2 700 000 liber. V přesném přepočtu podle aktuálního kurzu to činí 81 424 730 českých korun. Tato suma se ale na kontě Krejčíkové dlouho neohřeje.

Jako tomu bylo i předešlé roky, tak vítěz turnaje ve Velké Británii v této zemi také velkou část finanční odměny nechá. Na daních si stát z částky vezme 45 %, což by v případě Krejčíkové mohlo být odečtení až 36,6 milionů korun.

Barbora Krejčíková zazářila již začátkem letošního roku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.