Soutěžící se kvůli břichu nevejde ke stolu. Hosté se projedou na praseti

Prostřeno! S27 (116) – Prase

Tento týden se ve speciálu soutěže o nejlepší menu nebude vařit v domácnostech, ale venku ve food trucích. Eva se společníky připraví porce, které se nedají sníst – a neporadí si s nimi ani zkušení jedlíci. Soutěžící se pak při zábavě projedou na vozítku ze smetiště.

Food truck je pojízdná restaurace, která každý den parkuje na jiném místě. Pět různých kuchyní s rozmanitým vybavením – a přesto v nich soutěžící umí uvařit snad všechno. V pondělí o tom soupeře přesvědčí Eva Kulhavá z Cirkusu Burger. Na přípravu menu nebude sama, v kuchyni bude mít pomocnici Lenku, stejně jako ji mívá na akcích. Eva obsadí rovnou dva karavany. V jednom bude vařit, ve druhém prostře a usadí hosty. Bude jim tam ale docela těsno.

Eva přivítá čtyři pány, kteří nejsou žádná tintítka, a bude mít problém je ke stolu vůbec dostat. „Dřív jsem byl hubený, gastro ze mě udělalo barokního muže,“ směje se David. Pánové budou muset šetřit místem a zatahovat bříška. Menu přitom bude více než lákavé, když Eva připraví recepty, které vymyslela – jamón krokety se salátkem, tomatovou polévku s bazalkovým pestem, trio miniburgerů – Economy, Business, Hindenburg – a nepečený pistáciový cheesecake. Hodnocení gastronomického zážitku u stolu bude na vysoké úrovni, a jak na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, šetřit se nebude ani na surovinách.

Podívejte se na obrovskou porci burgerů, kterou mají soutěžící spořádat:

Nečekaně intimní seznámení

Při vaření se Eva s Lenkou ukážou jako zkušené kuchařky. Když jim zhasne sporák, rychle si poradí. Neshodnou se jen při dochucování dezertu. Lenka soudí, že by měl být sladší. Polévka z čerstvých rajčat bude zase příliš kyselá. Zachrání ji pořádná porce čekankového sirupu? Soutěžící se mezi sebou příliš neznají, a tak je zarazí, že hned mají sedět u malého stolu tak blízko sebe. Předkrm je však brzy přivede na jiné myšlenky. Někteří nemohou uvěřit, že v kuličkách se šunkou není sýr, ale bešamel.

Pánové se dočkají takových porcí, že si je budou muset nechat zabalit s sebou. Tři burgery a úkol týdne k tomu jednoduše nikdo sníst nedokáže. Zábava se bude pánům líbit, projedou se na elektropraseti, které jim představí Evin spolumajitel Jirka. „Tohle je elektrické prasátko. Koupil jsem na smetišti kastly a dal jsem do toho elektromotor. Nemusíte se ničeho bát,“ ujišťuje vyjevené soutěžící. Ne všichni mají se skútry zkušenost, takže to bude docela vtipná podívaná. Škoda že brzy začne pršet. Jak budou gastro profesionálové tento týden v Prostřeno! bodovat? Půjdou si po krku, nebo k sobě budou navzájem shovívaví? Dívejte se.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.