Během benefičního Koncertu dětem Ukrajiny se vybralo přes 16 milionů!

Libor Bouček o koncertu Primy a Červeného kříže na pomoc Ukrajině

Pomoci dětem Ukrajiny se rozhodla také skupina Prima spolu s Českým červeným křížem a v neděli večer uspořádala v pražském Foru Karlín benefiční Koncert dětem Ukrajiny. Během večera se podařilo na sbírku, která pomáhá dětem na Ukrajině, vybrat 16 005 337 Kč. Získaný výtěžek poputuje na zakoupení nového přístrojového vybavení a zdravotnického materiálu na dětská oddělení a do dětských nemocnic na Ukrajině.

Bez nároku na honorář na velkolepé benefiční akci vystoupili například Anna Julie Slováčková, Monika Absolonová, Dasha, Olga Lounová, Janek Ledecký, Petr Janda, Václav Noid Bárta, skupiny Support Lesbiens, Slza a Jelen. Celým večerem provázel moderátor Libor Bouček, na pódiu se vystřídala také řada hereckých hvězd a oblíbených tváří seriálů televize Prima.

Podívejte se na extra galerii fotek z Koncertu dětem Ukrajiny

Libor Bouček byl i autorem scénáře celého koncertu, a ač už jich za svoji kariéru napsal tisíce, tento považuje za nejtěžší: „Tentokrát to bylo těžší, protože jsou to témata, která běžně nedělám, dotýká se to oblasti, kde jde o lidské životy. Pamatuji si, jak jsem to doma psal – moje rodina už spala a najednou jsem si čím dál silněji uvědomoval, co se to děje. Myslím si, že tohle je ten okamžik, kdy je pomoc samozřejmá. Jedeme v tom všichni spolu. Těžší večer jsem nezažil.“

Válka je hnus! Musíme si pomáhat

Nikdo z přítomných nezastíral obavy z hrůz, jež v těchto dnech zažívá Ukrajina a uprchlíci, kteří se před válkou snaží uchýlit do bezpečí. „Byla bych moc ráda, kdyby se to zlo zastavilo. Nikdy by mě nenapadlo, že se ve 21. století může něco takového stát, respektive že nejsme schopni se poučit z hrůz, které jsme zažili,“ uvedla například zpěvačka Monika Absolonová, která situaci probírá také se synem Tadeášem. „Má ukrajinskou kamarádku Marušku. Hodně řešil, aby byla ona i její rodina v pořádku. Je ve svých šesti letech velmi empatický,“ prozrazuje Monika, která na benefičním koncertě zazpívala píseň Karla Gotta Jdi za štěstím.

Anna Julie Slováčková na koncertě vystoupila se singlem Slunečnice, který vydala minulý rok s Martou Jandovou. Nyní ho zazpívala s vokalistkou Karolínou Fišerovou. „Člověk je paralyzovaný a klade si otázku, jak ještě kromě finančních darů pomoci,“ nechává do své duše nahlédnout Anna. „Modlím se, aby to všechno dobře skončilo. Válka je hnus! Musíme držet při sobě!“ dodává.

„Myslím, že nikomu z nás není jedno, co se děje. Snažíme se proto všemožně pomáhat,“ doplnil Václav Noid Bárta, který teď má jako táta doma s vysvětlování situace také plné ruce“ práce. Moje sedmiletá dcera Terezka nemohla spát. Vše jsem jí tedy vysvětloval a ujišťoval ji, že existují odborníci, kteří se situací zabývají a kteří nedopustí, aby se něco špatného stalo. Je potřeba v dětech udržet pocit bezpečí,“ uvedl oblíbený muzikant.

Partnerem celé sbírky v rámci realizace pomoci je Ukrajinský červený kříž (Ukrainian Red Cross Society).

Celý benefiční Koncert dětem Ukrajiny si nyní můžete přehrát také on-line v archivu iPrima.cz

Velké díky všem za podporu. Podařilo se vybrat 16 005 337 Kč

„Vlna solidarity, která se objevila v souvislosti s válkou na Ukrajině, je neuvěřitelná, každodenně tyto malé i velké příběhy pomoci mapujeme ve vysílání mimořádného zpravodajství CNN Prima NEWS,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima, a dodává: „Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří benefiční koncert na podporu dětí na Ukrajině podpořili i sebemenší částkou, protože děti jsou nejzranitelnější skupinou, válka nečekaně zasáhla jejich životy, proto jsme se za skupinu Prima jsme rozhodli darovat částku ve výši jednoho milionu korun. Rád bych také poděkoval vystupujícím umělcům, kteří se během večera vzdali svého nároku na honorář a přišli pomoci dobré věci. A velké díky také patří všem našim obchodním partnerům, kteří se rozhodli do sbírky Českého červeného kříže věnovat přes sedm milionů korun.“

Skupina Prima srdečně děkuje všem partnerům Koncertu dětem Ukrajiny, Foru Karlín, AV Media a všem dalším lidem, kteří se na realizaci koncertu podíleli.

„Výtěžek z koncertu mě opravdu mile překvapil, i to, že dokonce již před ním veřejnost do sbírky darovala přes 1,5 mil. Kč a celkově se nám podařilo vybrat úžasnou částku přes 16 milionů korun. Jsme rádi, že diváci během večera otevřeli svá srdce a přispěli. Díky této částce můžeme zmírnit následky války pro nejmenší, které konflikt na Ukrajině krutě zasáhl,“ říká Josef Konečný, ředitel Českého červeného kříže.

Mezi významné dárce, kteří během večera přispěli do sbírky Českého červeného kříže, patří Trinity Bank s darem ve výši 5 milionů korun. Dále společnost Madeta, Česká podnikatelská pojišťovna, ECO INVESTMENT, Bauhaus, KNOWLIMITS Group, inSPORTline, Sedita a SCANquilt (společnost SILEX).

Sbírka na Pomoc dětem Ukrajiny pokračuje


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.