Advertoriál

29. června 2024 14:19

Komerční sdělení

Belek: Místo, kde se vaše dovolenkové sny stanou realitou

Zažijte dokonalé spojení luxusu, přírodních krás a nezapomenutelného dobrodružství v jedné z nejžádanějších destinací Turecka. Tento malebný kousek na Turecké riviéře láká nejen svými nádhernými plážemi, ale nabízí i bohaté možnosti pro aktivní odpočinek, včetně široké nabídky golfových resortů. Ponořte se do pohádkového světa v jednom z luxusních hotelů, kde se vaše přání stanou skutečností a každý okamžik bude jako ze ságy tisíce a jedné noci.

Turecký Belek se pyšní příznivým středomořským klimatem s téměř třemi sty slunečnými dny v roce. Rozprostírá se v jižní oblasti turecké riviéry, která okouzlí krásnou zelenou přírodou, bílými plážemi s jemným pískem a tyrkysovým mořem. V okolí se náramně rozprostírají borovicové a eukalyptové lesy bohaté na faunu a flóru. Není proto divu, že se stal vyhledávanou letní destinací. K jeho popularitě přispěla i vysoce rozvinutá turistická infrastruktura a luxusní hotelová zóna, která si získá i ty nejnáročnější cestovatelské duše.

„Belek je symfonií luxusu, přírodních krás a dokonalého odpočinku. Kromě úchvatného pobřeží, ale nabídne i rozsáhlé golfové resorty a pohádkový svět luxusních hotelů, kde se klientská přání stanou skutečností,“ říká k popularitě Beleku Jiřina Ekrt Jirušková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia a dodává, že ideální doba, kdy destinaci navštívit, začíná už na jaře: „Hlavní sezóna trvá poměrně dlouho, a to od brzkého jara až do podzimu. Především letní měsíce jsou určeny všem cestovatelům, kteří milují slunce, relaxaci a koupání v moři nebo v bazénech s výhledy na pohoří,“ říká k cestování do Beleku Jiřina Ekrt Jirušková.

Pohodlně a letecky

Do Beleku se dostanete přímým letem z Prahy do města Antalya, který trvá přibližně dvě a půl hodiny, z letiště pak za necelou hodinu jízdy autem. Cestování do Beleku je snadné a pohodlné, zejména pokud využijete služeb cestovní agentury, která vše potřebné zařídí za vás a vy si užijete ten pravý odpočinek: „Destinace nabízí širokou škálu možností pro rodiny s dětmi i náročnější cestovatele, kteří si chtějí dopřát relaxaci v luxusním prostředí s vysokou kvalitou služeb. Často navíc disponujeme výhodnými balíčky, slevami a zajímavými nabídkami, které mohou z cesty udělat ještě příjemnější zážitek. Většina středisek a hotelů je čtyř a pětihvězdičkových, vybavených spa centry, hamam lázněmi a zábavnými aktivitami pro děti. Troufám si tvrdit, že si z rozsáhlé nabídky více než sto padesáti hotelů vybere opravdu každý,“ říká k nabídce cestovní agentury Invia tisková mluvčí a dodává: „Perlou letošního roku je luxusní pětihvězdičkový hotel Cullinan Belek, který disponuje vlastním golfovým hřištěm, privátní pláží a komplexem bazénů s aquaparkem.“

NÁŠ TIP: Dovolená snů

Téměř kilometr dlouhá soukromá pláž s bílým pískem, vlastní golfové hřiště, vnitřní a venkovní bazény, aquapark se skluzavkami a tobogány, fitness centrum, turecké lázně i velký aquapark pro děti. Hotel Cullinan Golf & Resort vás jednoduše přesvědčí o tom, že dokonalý hotelový resort opravdu existuje. Dopřejte si prvotřídní servis, relaxaci v jednom z dvanácti bazénů nebo se potěšte vynikajícími gastronomickými zážitky v jedné ze 14 hotelových restaurací s tureckou, italskou, indickou, řeckou a asijskou kuchyní a speciálními dietami na vyžádání. Kromě rozsáhlé nabídky atrakcí umožňuje rozsáhlý komplex najít i klidné místo pro ty, kteří hledají opravdový odpočinek.

Zábava pro malé i velké

Přestože se může zdát, že je Belek určen především milovníkům golfu a luxusních resortů, není zapovězen ani jiným typům cestovatelů. Letovisko je skvělé i pro rodiny s dětmi, které si můžou hrát na rozsáhlých písečných plážích a v mělkém moři. „Rodiče jistě ocení i množství bazénů, brouzdališť, tobogánů a skluzavek, které zabaví ratolesti všech věkových kategorií. Jedním z největších lákadel pro malé i velké dobrodruhy je rozhodně zábavní park Land of Legends s 5D kinem, vodní dráhou Hyper Coaster dlouhou 1300 km s rychlostí přesahující 100 km/h nebo divokou řekou a bazénem s umělým vlnobitím,“ říká Jiřina Ekrt Jirušková a doplňuje, že děti jistě potěšíte i návštěvou aquaparku Troy Aqua, ve kterém se nachází delfinárium a můžete si zde zaplavat s delfíny, bílými velrybami a tuleni.

Co vidět v Beleku?

Významnou ikonou Beleku je trh Kadriye, který láká turisty nejen svou nabídkou suvenýrů a místních pochutin, ale také možností poznat místní kulturu. Objevíte zde místní lahůdky, čerstvou zeleninu a ovoce, ale i šperky a módní doplňky. Dalším místem, které byste rozhodně neměli vynechat, je mešita. Stojí v srdci města a představuje exemplář místní náboženské architektury. Můžete zde nejen obdivovat krásu samotné mešity, ale vychutnat si atmosféru okolí a zachytit krásné fotografie okolních zahrad, které zdobí nádherné fontány s unikátními kamennými kompozicemi a okolí mešity je omýváno vůní dekorativních rostlin.

Za poznáním

Kromě golfu a klasických vodních sportů jako je surfování, potápění nebo vodní lyžování poskytne letovisko i množství fakultativních výletů po přírodních a historických památkách. V blízkosti leží dvě historická města, Perge a Side, ve kterých se nachází pozůstatky chrámů, historických domů a amfiteátrů. Ve 20 kilometrů vzdáleném městě Aspendos navíc najdete historické divadlo s kapacitou 15 tisíc diváků, které se pyšní titulem jednoho z nejlépe zachovaných divadel v Malé Asii. Mezi nejoblíbenější přírodní krásy patří vodopád Manavgat a přírodní park Kurrsunlu, kde můžete pozorovat mnoho druhů ptáků. Pro dobrodružné povahy je ideální Národní park Köprülü, který nabízí úchvatnou subtropickou přírodu v krásném kaňonu a možnost raftingu na řece.

Sdílejte článek
Štítky moře pláž hotel golf cestovatel krása aquapark skutečnost cestovní agentura plavecký bazén

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.