Ben Cristovao musel opakovaně na operaci. Vášnivá fanynka ho zranila během koncertu

Ben Cristovao v Show Jana Krause

Zpěvák Ben Cristovao se kromě muziky věnuje také bojovému sportu, což možná málokdo ví. Jeho koníček mu ale způsobil nepříjemné zranění ramene, které mu v poslední době komplikovalo život. V pořadu Show Jana Krause také nastíní tragikomickou příhodu s fanynkou.

Ben Cristovao není pouze zpěvák a tanečník. Kromě hudby se věnuje také bojovému umění jiu-jitsu a účastní se turnajů po celém světě. V tomto sportu je velice úspěšný a už si domů přivezl řadu titulů a ocenění. „Jiu-jitsu je buď starší způsob boje, nebo to, o čem se teď bavíme, a to je brazilské jiu-jitsu, které bylo inovováno Brazilci a aplikováno na ulicích, aby se vyzkoušelo, co z toho reálně funguje, a dopracováno do dnešní formy, ve které se zápasí a ve které jsem mistr Asie,“ vysvětlí Cristovao moderátorovi v pořadu Show Jana Krause.

Mohlo by vás zajímat: Emmu Smetana a Roberta Urbana natáčení Elišky a Damiána sblížilo. Přiznali sympatie

A jak vypadá takový způsob boje? „Pracuje se hodně se vzdáleností od soupeře. To znamená, že když chce někdo udeřit, jsem lehký na nohách, a buď uskočím a nechám vás, nebo funguje přikrčit se a jít proti tomu. Půjdu vám vlastně po pelvisu (oblast pánve, pozn. red.) a shodím vás na zem,“ popisuje Ben a dodává, že univerzální řešení na obranu ale neexistuje a pochopitelně záleží vždy na konkrétní situaci a protivníkovi.

Nepříjemné zranění ramene

Aktivní sportování mu ale už stihlo způsobit nepříjemný zdravotní problém. „Jedna technika byla rychlejší, než jsem ji viděl, a než jsem stihl na to zareagovat, tak najednou slyším takový divný zvuk a koukám na tu svoji ruku – to bylo poprvé, co jsem něco takového zažil. Ta ruka byla se mnou a vlastně ne,“ vzpomíná zpěvák na to, jak přišel k nedávnému závažnému úrazu levé ruky. O rameno se mu nakonec postaral místní fyzioterapeut, který mu ho nahodil zpět. Poté následovala cesta do nemocnice. „Napřed jsem byl v Praze v nemocnici, kde mi řekli, že se to možná samo spraví. Dostal jsem nějaké zpevňovací cviky, ale pořád to vypadávalo,“ vylíčí Cristovao v oblíbené talk show, jejíž premiéru uvidíte ve středu 20. září ve 21:35 na Primě.

Čtěte také: Urvala mu ruku žena? Ben Cristovao se ozval z nemocnice a popsal svůj stav

Nakonec musel podstoupit operaci v Olomouci. „Přišívali mi zpátky rameno nebo to labrum, které to rameno drží, a potom mi tam ještě přišívali biceps, který byl taky utržený,“ dodává Ben s tím, že tady to neskončilo a  biceps mu museli spravovat ještě jednou. „Po koncertě ke mně běžela jedna taková slečna, která se rozeběhla, jakože mi skočí do náručí, abych ji chytil, a já jsem zapomněl, že tu ruku nemám přetěžovat, takže jsem ji chytil, a ta ruka udělala křup… slečnu jsem udržel, ale ten biceps jen říkal, tak znovu. Tak jsem šel znovu do Olomouce a to už doufám bylo finální,“ uzavírá muzikant své trable s ramenem.

Kvůli sportu si musí samozřejmě pravidelně udržovat fyzičku a zároveň se připravuje na velký plánovaný koncert. „Běhám podél řeky a do toho si zpívám songy, ale bez hudby, a do toho občas skáču, takže když kolem mě běží lidi, tak si říkají, co je to sakra za vola,“ uzavírá s úsměvem sympatický umělec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.