Ben Cristovao musel opakovaně na operaci. Vášnivá fanynka ho zranila během koncertu

Ben Cristovao v Show Jana Krause

Zpěvák Ben Cristovao se kromě muziky věnuje také bojovému sportu, což možná málokdo ví. Jeho koníček mu ale způsobil nepříjemné zranění ramene, které mu v poslední době komplikovalo život. V pořadu Show Jana Krause také nastíní tragikomickou příhodu s fanynkou.

Ben Cristovao není pouze zpěvák a tanečník. Kromě hudby se věnuje také bojovému umění jiu-jitsu a účastní se turnajů po celém světě. V tomto sportu je velice úspěšný a už si domů přivezl řadu titulů a ocenění. „Jiu-jitsu je buď starší způsob boje, nebo to, o čem se teď bavíme, a to je brazilské jiu-jitsu, které bylo inovováno Brazilci a aplikováno na ulicích, aby se vyzkoušelo, co z toho reálně funguje, a dopracováno do dnešní formy, ve které se zápasí a ve které jsem mistr Asie,“ vysvětlí Cristovao moderátorovi v pořadu Show Jana Krause.

Mohlo by vás zajímat: Emmu Smetana a Roberta Urbana natáčení Elišky a Damiána sblížilo. Přiznali sympatie

A jak vypadá takový způsob boje? „Pracuje se hodně se vzdáleností od soupeře. To znamená, že když chce někdo udeřit, jsem lehký na nohách, a buď uskočím a nechám vás, nebo funguje přikrčit se a jít proti tomu. Půjdu vám vlastně po pelvisu (oblast pánve, pozn. red.) a shodím vás na zem,“ popisuje Ben a dodává, že univerzální řešení na obranu ale neexistuje a pochopitelně záleží vždy na konkrétní situaci a protivníkovi.

Nepříjemné zranění ramene

Aktivní sportování mu ale už stihlo způsobit nepříjemný zdravotní problém. „Jedna technika byla rychlejší, než jsem ji viděl, a než jsem stihl na to zareagovat, tak najednou slyším takový divný zvuk a koukám na tu svoji ruku – to bylo poprvé, co jsem něco takového zažil. Ta ruka byla se mnou a vlastně ne,“ vzpomíná zpěvák na to, jak přišel k nedávnému závažnému úrazu levé ruky. O rameno se mu nakonec postaral místní fyzioterapeut, který mu ho nahodil zpět. Poté následovala cesta do nemocnice. „Napřed jsem byl v Praze v nemocnici, kde mi řekli, že se to možná samo spraví. Dostal jsem nějaké zpevňovací cviky, ale pořád to vypadávalo,“ vylíčí Cristovao v oblíbené talk show, jejíž premiéru uvidíte ve středu 20. září ve 21:35 na Primě.

Čtěte také: Urvala mu ruku žena? Ben Cristovao se ozval z nemocnice a popsal svůj stav

Nakonec musel podstoupit operaci v Olomouci. „Přišívali mi zpátky rameno nebo to labrum, které to rameno drží, a potom mi tam ještě přišívali biceps, který byl taky utržený,“ dodává Ben s tím, že tady to neskončilo a  biceps mu museli spravovat ještě jednou. „Po koncertě ke mně běžela jedna taková slečna, která se rozeběhla, jakože mi skočí do náručí, abych ji chytil, a já jsem zapomněl, že tu ruku nemám přetěžovat, takže jsem ji chytil, a ta ruka udělala křup… slečnu jsem udržel, ale ten biceps jen říkal, tak znovu. Tak jsem šel znovu do Olomouce a to už doufám bylo finální,“ uzavírá muzikant své trable s ramenem.

Kvůli sportu si musí samozřejmě pravidelně udržovat fyzičku a zároveň se připravuje na velký plánovaný koncert. „Běhám podél řeky a do toho si zpívám songy, ale bez hudby, a do toho občas skáču, takže když kolem mě běží lidi, tak si říkají, co je to sakra za vola,“ uzavírá s úsměvem sympatický umělec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.