Seriály a filmy

21. října 2024 10:35

Petra Jaroševská

Bezzubý Dušan připraví večer plný trapasů. Polije soupeřku a chce smažit na octu

Jeden zub – Prostřeno! S29 (141)

V pondělí se sejdou soutěžící z Pardubického kraje u Dušana v bytě. Ten má více vnoučat než zubů a naprosto si získá náklonnost jedné soutěžící. I když je jeho snažení u plotny zábavné, hladoví odcházet nebudou.

Soutěž amatérských kuchařů z Pardubického kraje začíná u Dušana. Sedmašedesátiletý zedník bydlí v centru Pardubic s manželkou a rád o víkendech vaří pro celou rodinu. Má pět dětí, sedmnáct vnoučat a pět pravnoučat. Jak v komentáři Václav Vydra podotkne, má více vnoučat než zubů. Dušanovi prý o výhru nejde, ale rád by vzal ženu na dovolenou. Pro hosty připraví opečenou bagetu s tvarohovou pomazánkou a lososem, hovězí vývar s domácími nudlemi, vepřovou panenku ve slaninovém županu a na závěr palačinky s ovocem. Úkolem týdne je tentokrát příprava nápoje lassí. To se rozhodne připravit ve slané verzi. Na recepty se podívejte do aplikace Prima Zone.

Dušanovo vaření nezačne příliš přesvědčivě. Místo oleje dá na pánev ocet a pak zapomene zapnout sporák. Nevaří se vývar ani se nerozpálila pánev na palačinky. Když chybu napraví, první kousek spálí a ten poletí do koše. Během vaření hostitele kontroluje po telefonu vnučka, která ho do Prostřeno! přihlásila. Po příchodu soutěžících vládne dobrá nálada. Dušan je jim sympatický. „Mám ráda důchodce,“ svěřila se Kristýna. „První moment s hostitelem jsem si užila, hlavně jeho tričko. Hezky se na mě usmál, i když má jenom jeden zub.“

Dušan asi špatně vidí i s brýlemi. Nebo by neměl sundávat etikety z lahví:

Lenka je problémový strávník. Sní aspoň něco?

Během večeře se ukazuje, že je mezi hosty vybíravý strávník. Je jím Lenka, která dala stranou lososa, vývaru se kvůli masu skoro nedotkla, panenku nejí, jen ochutná pyré a při dezertu si stěžuje na špinavou vidličku. Lenka prozradila, že taktika je zřejmě v tomto pořadu důležitá, ona ale žádnou hru hrát nebude. Po její odmítavé reakci budou hosté předpokládat, že je hodně vybíravá.

Jako zábavu měl Dušan připravené vystoupení muzikantů. Ti nedorazí, a tak pustí hudbu v televizi. Vyzve pak ostatní k tanci a kupodivu se nakonec všichni nechají strhnout zábavou. „Kity vypadala, že ji to bavilo a užívá si to,“ hodnotí Kristýna. Při servírování dezertu dojde na další trapas. Dušan rozlije pití přímo na soupeřku. Kolik za takový výkon dostane bodů? Dívejte se v pondělí na prima+ a vpodvečer na obrazovce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 10. 2024

Ať se podíváte do mnoho map a mnohokrát zastavíte a zeptáte se na cestu, stále si nebudete jisti, kudy jet. Všechny cesty mají něco do sebe a vy nechcete cestou do cíle minout žádnou památku. Nezapomeňte, že to není vaše poslední cesta. Příště můžete vždy vyzkoušet jinou trasu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.