Božská Eva Adamczyková překonala ztrátu rodičů i ošklivé zranění. Stihla se i vdát

Držitelka olympijského zlata a bronzu ve snowboardcrossu Eva Adamczyková, dříve Samková, slaví 30. narozeniny. Zimní sporty si oblíbila, sotva se postavila na nohy. Jízda na snowboardu u ní v šesti letech zvítězila na plné čáře a prkno už nepustila z ruky. Její sportovní kariéra je plná vzestupů, ale také pádů. Jaké jsou největší životní milníky jedné z nejúspěšnějších českých sportovkyň?

S lyžováním začala již ve dvou letech a v šesti letech přešla na snowboarding. Původně začínala jako freestyle snowboardistka, ale postupně si našla cestu ke snowboardcrossu, kterému se věnuje od roku 2008. Mezi její největšími úspěchy v juniorském věku patří tři vítězství na juniorském mistrovství světa a dále především vítězství na olympijských hrách v Soči v roce 2014 a bronzová medaile ze zimních olympijských her v Pchjongčchangu v roce 2018.

Mohlo by vás zajímat: Samková o olympiádě: Když jsem ji vzdala, ulevilo se mi. Bylo by to za hranou rizika

Talent má na zpěv i na hru na saxofon

Ne všechno se vždy v životě Adamczykové točilo pouze kolem sportu. Jako malá objížděla pěvecké soutěže a naučila se hrát na saxofon, na který si ráda zahraje i v dospělosti. Ve volném čase také ráda jezdí na koních a občas si zatancuje.

Navzdory tomu, že je české snowboardistce pouhých třicet let, její život není pouze zalitý sluncem. Během své sportovní kariéry překonala už několik zranění. Má za sebou přetržený křížový vaz, vykloubená a operovaná ramena i zlomené oba kotníky, kdy kvůli poslednímu zranění musela odřeknout účast na olympiádě v Pekingu.

Zlomené kotníky Adamczykovou pěkně potrápily:

Přečtěte si také: Úchvatný comeback Adamczykové pokračuje. Po zlatu z MS už má pódium i ve Světovém poháru

Osobní život plný těžkých zkoušek

Zatímco ve sportovní kariéře se jí vždy převážně dařilo, v osobním životě to tak jednoduché neměla. Během krátké doby se musela vypořádat se ztrátou obou rodičů. V roce 2018 jí zemřel nejdříve tatínek, o dva roky později i maminka. Oba rodiče byli vážně nemocní.

Největší oporou se pro olympioničku stal úspěšný český divadelní a filmový herec Marek Adamczyk, se kterým se Eva seznámila v roce 2018 na koncertě Světlo pro Světlušku.

Se svatbou přišla i změna jména

Eva si svého přítele Marka Adamczyka vzala po čtyřech letech vztahu na malebném místě na hřebenech Krkonoš v klidném prostředí areálu horské boudy Dvoračky a horského hotelu Štumpovka. Celá svatba byla až do poslední chvíle utajovaná. Snowboardistka se zároveň stala nejen vdanou paní, ale přijala také nové jméno. Ve startovní listině už září jako Eva Adamczyková.

„Úspěchy nedělá jméno, ale osoba. Moje maličkost odteď s hrdostí, láskou a radostí nosí příjmení Adamczyková,“ vysvětlila, proč nebude následovat třeba tenistku Karolínu Plíškovou, která si ve sportovním prostředí své dívčí jméno ponechala, ani Andreu Sestini Hlaváčkovou, jež se zase rozhodla pro dvojí příjmení.

Manžel Evy, Marek Adamczyk v novém seriálu Pod hladinou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 3. 2024

Mohla by se vám naskytnout příležitost k práci navíc nad rámec vaší běžné práce. Využijte ji, Berani. Nejenže byste si mohli vydělat nějaké peníze navíc, ale také by se vám mohly otevřít nové dveře, které rozšíří vaše profesní obzory. Jediné nebezpečí spočívá v tom, že byste mohli pracovat příliš tvrdě a unavit se. Na chvíli to nevadí, ale neudělejte si z toho zvyk. Musíte si šetřit síly.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.