Bývala bez domova, nyní Ivana bydlením šokuje. Přišla si pro body z lítosti?

Prostřeno! XXV (57) - Bydlení je drahé

Soutěžící v úterý přivítá u sebe doma kontroverzní Ivana. Bude se snažit uvařit nejlépe, jak umí, ale konkurentky jí neodpustí žádnou chybičku. Dámy sklouznou k pomluvám, a dokonce budou mít pocit, že je hostitelka ve výhodě. Proč?

V úterý se v soutěži amatérských kuchařů z Královéhradeckého kraje postaví k plotně Ivana. Podle mínění některých hostů měla malou výhodu. Manžel se totiž před dvěma lety soutěže také zúčastnil, a proto jí může takticky poradit, co a jak by měla udělat. Ivana je každopádně svá a nezdá se, že by pro ni zrovna toto bylo přínosem. Má totiž svých starostí až dost. Jejími hosty budou čtyři dámy, které budou naprosto šokované její životní situací.

Především je zaujme Ivanino bydlení. Životního prostoru je zde poskrovnu. Jeden pokoj totiž slouží jako kuchyň, jídelna a ložnice zároveň, v druhém pokojíčku je místo tak akorát na dvě postele hostitelčiných dospívajících synů. Už při šmejdění dámy pochopí, jak je na tom asi Ivana s financemi. Přesto neváhají pomlouvat, a budou se dokonce snažit dopočítat, jak asi hostitelka vyjde s výplatou. „Myslíte si, že si přišla pro penízky?“ zeptá se nejmladší Veronika. „Já bych řekla, že jo, aby se z tohohle dostala,“ míní Simona. Otázkou je, jestli její kuchařské umění bude stačit na výhru.

Podívejte se, jak se hostitelce nedaří v kuchyni:

Přišla o bydlení a obrací každou korunu

Sama hostitelka je se svou situací smířená. V bytečku spí na rozkládacím gauči už sedm let a nevidí důvod, proč by se měla stěhovat jinam. Toho už si užila dost a raději by prý vyhořela než to zažít znovu. Přizná, že ji před lety její bývalý partner zadlužil a ona přišla o byt v osobním vlastnictví. Stala se z ní prakticky bezdomovkyně a žila v azylovém domě. Dodnes údajně splácí dluhy a obrací každou korunu.

Po kritice přítomných dam se před kamerou rozpláče. I kdyby se prý totiž chtěla stěhovat, nešlo by to, protože by neměla na zaplacení kauce. „Hostitelce by se dalo pomoct, ale musela by mít sama zájem,“ míní soutěžící Vlasta. Nejvíc jsou pak dámy zaskočené, když Ivana přizná, že by případnou výhru použila na dovolenou a ne na nové bydlení. Jaké jídlo soutěžící ohromí a které bude jasný propadák? Čí taktika vypluje na povrch? Bude Ivana spokojená se svým večerem? Sledujte vpodvečer na Primě.