Bývalý bezdomovec a alkoholik Ivan přizná temnou minulost. Proč skončil na ulici?

Prostřeno! XXVII (3) - Bez domova

Středeční hostitel Ivan je v soutěži amatérských kuchařů díky své partnerce, která ho přihlásila. Jak soutěžící brzy zjistí, Ivan si v životě sáhnul na dno. Kromě dezertu má ve všech chodech maso a vegetariánka Zuzka do poslední chvíle nebude vědět, zda bude mít co jíst.

Speciál kulinářského pořadu, v němž tento týden vaří návštěva z reality show Like House Anastasija Chomičová, pokračuje ve středu u Ivana. Ten se zatím projevil jako odpůrce rajčat a věčně nespokojený strávník. S body hodně šetří a zdá se, že má taktiku dobře promyšlenou. Rok a čtvrt sdílí byt s partnerkou a třemi zvířaty – králíčkem, psem a kočkou. Má také dvě děti z předchozího vztahu, které podle svých slov vídá jednou až dvakrát do měsíce. Jeho menu bude jednodušší na přípravu, což nahrává tomu udělat ve zbylém čase jídlo i pro vegetariánku Zuzanu. V předchozích dnech sice Ivan tvrdil, že by měla jíst to co ostatní, nakonec vše přehodnotil. Ještěže tak. Maso totiž bude i tam, kde nemá co pohledávat. Na to zareaguje Vít, jenž má názor úplně na vše. Rýpne si do Zuzany s otázkou, zda se jim také přizpůsobí a udělá jim steak. „Vítek má občas kecy a hloupé narážky, ale už jsme si na to zvykli,“ zareaguje Zuzana.

Na menu se objeví zeleninový salát se slaninou a vejcem, bramboračka s mletým masem, plněná sekaná se šťouchanými brambory a jablečný závin. Někteří se na slibovaná jídla z menu příliš netěší, Anastasija například nemusí sekanou. Co asi řekne na tuto verzi s párkem, slaninou a vajíčkem? Po přípitku, kterým je ořechovice a nealko sekt, pošle Ivan hosty šmejdit. Nejdéle se zdrží v ložnici. Na posteli v ložnici trůní medvídek se srdíčkem a něžných dekorací je v ložnici více. „Zrovna on vypadá jako tvrďák,“ směje se Zuzana. Vítkovi zase připadá Ivan křehký kvůli nemoci, o níž se zmínil, a životu na ulici. Při procházení hostitelova soukromí se ostatní budou bavit o tom, proč se od pondělka nedotkl Ivan alkoholu. U stolu na to přijde řeč a hostitel přizná, že měl v minulosti problém s pitím a byl kvůli tomu v nemocnici. Jako připomínku má v kuchyni pověšený obraz, který během léčby namaloval.

Podívejte se na video, ve kterém hosté šmejdí i tam, kde možná neměli:

Rodiče ho vyhodili z domova

V souvislosti s levným menu hostitelky se v pondělním Prostřeno! Ivan svěřil ostatním s tím, že byl nějaký čas bezdomovec. U stolu na to přijde řeč a Ivan soupeře seznámí se svou složitou minulostí. Rodiče odjeli známému na svatbu a on doma uspořádal mejdan. „Trochu jsem to nezvládl, tak jsem šel na půl roku z baráku,“ popíše. „I když jsem byl bezdomovec, každý den jsem chodil do práce,“ dodává Ivan, který se nevzdal ani v tak těžkých chvílích. „Hospodská svolila, že jsem spal v klubovně volejbalistů. Z úplného dna jsem tam, kde jsem,“ chlubí se vyučený tesař, dnes zaměstnaný jako skladník. Ostatní jsou v šoku a zároveň Ivana obdivují, že se nevzdal a má dnes hezký život.

Podvečer ale nebude jen ve znamení Ivanova nečekaného přiznání. Odpustí soupeři hostiteli sekanou, která nedrží pohromadě, nebo že špatně rozválel těsto na závin? Koho nebude bavit kreativní zábava, kterou bude malování na vařečky?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.