Životní styl

22. května 2024 17:29

Komerční sdělení

Časopis Záhady života: Malý král, který strašil

Noční můra s neklidným duchem léta ovládala životy Kitty Hitchingsové a její rodiny. Všechno začalo ozdobným stříbrným klíčem, který se jednoho rána v roce 1956 objevil na polštáři 15leté Shirley Hitchingsové. Shirley zmateně přejížděla konečky prstů po chladném kovu. Nikdo z její rodiny, žijící v řadovém viktoriánském domě v Battersea v jihozápadním Londýně, ten klíč nikdy předtím neviděl…

Dům číslo 63 v ulici Wycliffe Road se stal dějištěm jednoho z nejpodivnějších případů poltergeista 20. století. Na celých 12 let se domov rodiny Hitchingsových stal středem zájmu celostátních zpravodajských médií. Novinové články psaly o podivných zvucích, létajících předmětech, exorcismech a komunikaci se záhrobím. Vznikl takový rozruch, že došlo dokonce k pokusům kontaktovat entitu v přímém přenosu v hlavním vysílacím čase. A případ projednával i ministr vnitra v Dolní sněmovně parlamentu!

Jak tedy všechno začalo?

Klíč, který nepatřil k žádnému zámku

Čtvrť Battersea je dnes velmi moderní místo, plné kaváren a módních obchodů, ale v roce 1956 to byla spíše chudá dělnická oblast. Otec Wally Hitchings byl ve svých 40 letech vysoký, hubený muž, který řídil vlaky v londýnském metru. Jeho manželka Kitty Hitchingsová, o něco starší než on, se živila jako úřednice. Dceři Shirley bylo 15 let, připravovala se na uměleckou školu a pracovala na částečný úvazek jako švadlena v obchodě Selfridges. A právě na ni se soustředil podivný ruch v domě a také zájem médií.

„Lidé si myslí, že pocit ze setkání s duchem přináší příjemné chvění žaludku, stejné jako jízda na horské dráze nebo sledování hororu… Je to nesmysl!“ řekla Shirley vyšetřovateli, psychologovi Haroldu Chibbettovi, když se v březnu 1956 zapojil do případu. „Opravdový strach je jako nemoc; sžírá vás. A pak přijde čas, kdy ani nemůžete chodit, mluvit, nebo dokonce myslet,“ dodala. A nebála se sama.

V domě žili ještě další obyvatelé – Wallyho matka Ethel, známá v okolí jako »stará matka Hitchingsová«, a její adoptivní syn John, dvacetiletý zeměměřič, kterého Shirley považovala téměř za bratra.

Prvním náznakem, že se děje něco divného, ​​byl, jak jsme napsali v úvodu, klíč, který se objevil 27. ledna 1956 na polštáři v Shirleyině posteli. Byl to klíč, který nikdy předtím nikdo z obyvatel domu neviděl – stříbrný, zdobený, starožitný. Jednoduše takový klíč, který se používal v luxusních domech a ne v prostém obydlí Hitchingsů. Shirley jej ukázala otci, ale ten byl zaneprázdněn pomocí matce při koupeli. Stará paní byla totiž invalidní. Požádal tedy dceru, ať klíč nechá na krbové římse, aby se jím mohl zabývat později. Když ho však šel po půlhodině hledat, na římse nebyl, i když jej Shirley ujišťovala, že jej tam nechala. Po chvilce zmateného hledání klíč otec a dcera našli… znovu na jejím polštáři! Nepasoval však k žádnému zámku. Na tento v podstatě neškodný incident by se pravděpodobně zapomnělo, kdyby se té noci nestalo něco, co navždy změnilo jejich životy…

Odkud se bere ten hluk?

Té noci rodinu probudily ohlušující zvuky, které se rozléhaly po celém domě a otřásaly stěnami a podlahami. Hluk byl tak silný, že jej bylo slyšet i z ulice! Sousedé si jeden za druhým přicházeli stěžovat, protože si mysleli, že Wally uprostřed noci snad stlouká nebo láme podlahová prkna. Šlo však o začátek noční můry, která měla po dlouhý čas ovládat život celé rodiny. I následující noc se dělo to samé, a další noc znovu. Brzy se děsivý hluk přicházející odnikud stal každodenní záležitostí a to nejen v noci, ale i za bílého dne… Později Shirley vzpomínala na onu první noc v lednu 1956: „Celý dům se třásl, bylo to jako nálet. A to samé se dělo noc co noc, den co den, po dobu tří týdnů. Byli jsme všichni na pokraji sil.“

Nevyspalý a značně vyděšený Hitchings zavolal policii a zeměměřiče, aby se pokusili najít příčinu hluku. Nikdo však nedokázal určit jeho původ. A zvuky, které všichni zaznamenali, byly rozmanité – od hlasitého bouchání po škrábání, které jako by vycházelo přímo ze starého dřevěného nábytku…

Budeme mu říkat Donald

Zprávy o zjevení duchů obvykle začínají zvuky. „Argumentem některých teoretiků parapsychologie je, že jde o upoutání pozornosti. Podle tohoto vysvětlení bychom v podstatě viděli ducha, který má záchvat vzteku,“ vysvětlil BBC Ciaran O'Keefe, profesor psychologie na Buckinghamshire New University.

Německé slovo poltergeist znamená doslova »hlučný duch« a tento jev je často popisován jako nadpřirozené řádění malého dítěte, které v návalu vzteku ničí věci v domě. Podle takových případů jsou zvuky následovány pohybujícími se předměty, jako by domnělý duch chtěl skutečně ukázat, co všechno ještě dokáže.

„Bylo to strašné, nechtěla bych to prožít znovu,“ řekla o 65 let později Shirley, která se sice bála, že by zmínka o duchu znovu děsivé úkazy oživila, ale souhlasila, že o svém zážitku povypráví pro vzpomínkový podcast BBC. „Žila jsem krásný život, dokud se to nestalo, a od té chvíle – dokud všechno neskončilo – jsem jen přežívala. Bylo to, jako by vás celou dobu sledovala nějaká neviditelná zlá síla.“

Všichni Hitchingsovi cítili tak silnou přítomnost »něčeho«, nebo »někoho«, že entita dostala i jméno – Donald – a našli i způsob, jak s ním komunikovat. Pokládali mu otázky a »on« odpovídal zaklepáním: jedno klepnutí znamenalo Ne a dvě Ano...

Chcete vědět, co všechno se v rodině Kitty Hitchingsové dělo a jaké paranormální jevy se tu odehrávaly? O této záhadě se diskutovalo i v britském parlamentu! Celý obsáhlý případ najdete v ČERVNOVÉM časopise Záhady života, který je právě teď k dostání na vašich novinových stáncích!

V novém vydání také najdete:

  • Nejlépe zdokumentovaný vatikánský zázrak v historii – věřící muž, jemuž znovu narostla noha
  • Výjimeční lidé se superschopnostmi: Muž, který rozetne kulku v letu, žena vidící ostře na víc než kilometry daleko, mnich, jenž si spuštěnou vrtačkou neporaní kůži a další
  • Na slovíčko s mořeplavcem a spisovatelem Richardem Konkolskim o tom, jak přežít souboj s oceánem i o »věcech mezi nebem a zemí«
  • Rituál zavírání kostí zblízka. Jak probíhá obřadní ceremonie, která zabrání úniku energie?
  • Doba zázraků – předpověděla narození Karla IV. záhadná kometa? Život krále provázely i další tajemné jevy a prapodivné náhody!
  • Parapsychologické fenomény: Umí mistři bojových umění levitovat, ovládat čas a předvídat budoucnost? Lehký »Dotek smrti« opravdu zabíjí!
  • Nejznámější geoglyfy světa: Kdo vyřeší tajemství planiny Nazca? Nikdo neumí vysvětlit obrazec záhadného pavouka!
  • Fascinující Socha svobody: Co vše skrývá zednářský projekt před zraky neinformovaných?
  • S bylinkářkou Radkou Svatošovou o umění komunikace s rostlinami. Jak to vypadá, když si vás nějaká bylinka »přivolá«?
  • Léčivá síla semínek a květů: Připravili jsme pro vás několik netradičních receptů a tipů
  • S léčitelem Michalem Kroulíkem o intuici a energii Světla, jež nezná žádné hranice
  • Volání ze srdce světa: Jak zní naléhavé poselství jedné z nejstarších existujících civilizací? Rozhovor s Monikou Michaelovou: „K učení Jaguářích lidí mne přivedly sny,“ řekla nám.
  • Magie lásky v době renesance: Jak přivolat zpátky svoji ztracenou lásku? Nechte se inspirovat dávnými kouzly!
  • Spirituální místa: Doteky nadpřirozena a prožitky, o nichž se nemluví. Co někteří lidé cítí uvnitř kruhů v obilí?

To vše a ještě mnohem víc najdete právě teď na novinových stáncích v tištěném časopisu Záhady života. Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky? Objednat můžete ZDE>>. Na výběr je předplatné v mnoha variantách, nebo jeden výtisk.

Sdílejte článek
Štítky Záhady života

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.