Životní styl

18. dubna 2024 12:48

Komerční sdělení

Časopis Záhady života: Přízraky v našich nemocnicích a setkání s posmrtným světem

Většina vědců existenci posmrtného života pokládá za nesmysl vytvořený ustrašenými lidmi, kteří se obávají smrti. Jenže čím jiným objasnit paranormální jevy, během nichž se zúčastnění jedinci dozvídají ze záhrobí neznámé informace? Nebo fenomény pozorované opakovaně několika svědky? Setkání s oním světem se odehrála také v našich nemocnicích…

Pravidelné oddychování starší ženy prozrazuje její klidný spánek. Vzápětí sebou však dáma škubne a vykřikne ze spaní. Co bylo příčinou této změny? „Před pohřbem mého strýce měla maminka velmi živý sen. Zesnulý k ní přišel a naříkal, že ho velice bolí kolena. Maminka nám o tom vyprávěla a od té chvíle neměla stání,“ popisuje začátek neobvyklého příběhu v knize Záhady na dosah ruky uznávaný český záhadolog a spisovatel Arnošt Vašíček. Každopádně prvotním vypravěčem tajemné události byla pro autora spisu jistá osoba, pocházející z Ročova na Lounsku, která je potomkem nedobrovolné hlavní hrdinky našeho příběhu. Byl podivný zážitek čímsi víc než šálivou noční kombinací barvitých vzpomínek, bezbřehé fantazie a nevyzpytatelného podvědomí této spáčky? A mohlo jít o nepřímý důkaz existence onoho světa?

Poněkud krátká rakev

Že za vším mohla stát existence zatím pouze tušené a předpokládané paralelní dimenze (tradičně označované jako záhrobí, onen svět a tak dále), naznačuje druhé dějství severočeské události. Když totiž příbuzní přijeli na pohřeb vysokého muže, ztuhli překvapením. Krátká rakev, položená v obřadní síni, totiž vůbec neodpovídala délce strýcova těla! „Maminka důrazně trvala na jejím otevření. Zřízenci se bránili, ale pak v márnici truhlu otevřeli. (…) Nebožtík, který měřil téměř dva metry, byl do schránky posledního odpočinku opravdu natěsnán. Hlavu musel mít otočenou na stranu a pokrčená kolena. Navíc jak pohřební zřízenci připevňovali víko, přibili mu hřebíky i do kolen,“ dokončuje slovy osoby J. H. „zprostředkovatel“ události Vašíček.

Mrtví si nikdy nestěžují?

O neurvalých praktikách některých zaměstnanců pohřebních ústavů, kde hraje hlavní roli zisk a rychlost pohřbu, si asi nemusíme dělat žádné iluze. Jenže jak lze pomocí takzvaného zdravého selského rozumu objasnit předchozí vzpomínku na mrtvého „remcala“? Mohou si snad mrtví stěžovat? Vždyť několik dnů zesnulý strýček by neměl mít o šlendriánu pohřebních zřízenců ani o posmrtném zohavení svého těla nejmenší potuchy. Přihlásil se tedy se svou stížností z „druhého břehu“, z odvrácené strany řeky mrtvých Styx, jak by celou situaci poeticky popsali antičtí Řekové? Vzhledem k okolnostem totiž nemohlo jít ani o projev přenosu myšlenek mezi žijícími lidmi, tedy o telepatii. Ale o co se tedy vlastně jednalo?

Nesmrtelná duše

Ani materialistický pohled nám nenabízí uspokojivé vysvětlení výše uvedeného mystéria. Zmíněný příběh se vlastně nemohl – bráno podle mínění „všehoznalých“ mainstreamových vědců, přesvědčených o své jedinečné „pravdě“ – vůbec odehrát, pokud by tedy nepřipustili, že smrtí naše existence zdaleka nekončí… Po finálním „kolapsu“ našeho fyzického těla zřejmě nadále existuje to, co poněkud neurčitě a nepřesně označujeme lidskou duší. Alespoň to potvrzují reálné příběhy a případy, s nimiž vás seznamujeme v každém čísle Záhad života. A jak by něco tak málo pravděpodobného – tedy kolena mrtvého proražená hřebíky – mohla jeho příbuzná zcela náhodně uhodnout? Vždyť jak často je nebožtík podobně znetvořen a přijde se na to?

Dvojnásobné rozloučení s babičkou

Aby toho nebylo málo, nedávno zemřelí se svým příbuzným a přátelům zjevují (nejen ve snech) poměrně často. I autor tohoto textu nebyl o podobný příběh ochuzen. Jak se mělo podle mého známého vše odehrát? Členové rodiny zmíněného muže se stali neklidnými a ustaranými poté, co byla jejich babička převezena do jedné středočeské nemocnice. Všichni se o stařenku obávali, ale příliš si nepřipouštěli, že by se nemusela domů vrátit živá. Jenže osud, náhoda či snad vyšší moc rozhodly jinak. Po několika dnech měla maminka mého kamaráda, ale současně i on sám, neobvyklý – a zcela stejný – sen. Kolem čtvrté hodiny ranní se jim oběma zdálo, že za nimi přišla domů nemocná babička a oznámila jim, že „odchází pryč“. A možná tomu skutečně tak bylo v případě její odcházející duše.

Zvláštní shoda času

Podivná je nejen shoda času s pozdější informací o smrti stařenky ve vzdálené nemocnici, ale také tajemný dvojnásobně identický sen. Proč také ve spánku oba svědci poprvé spatřili tuto smutnou událost ještě předtím, než se o ní v bdělém stavu dozvěděli? Něco podobného by mohl označit za náhodu snad jen fanatický člen jistého skeptického spolku, který svůj název odvozuje opět z řecké mytologie…

Jenže – nezapomněli jsme na jeden důležitý detail? Pro „nevěřící Tomáše“ je potřeba dodat, že vypravěč výše zmíněného příběhu rozhodně není duchařským historkám nakloněn. Naopak je založen spíše materialisticky. Příběh mi tento muž vyprávěl pouze proto, že mu připadal jaksi podivný a nezapadající do jeho obrazu světa. Během snění se tedy pravděpodobně dokážeme napojit na astrální (nebo jiné) světy a reality, nacházející se mimo náš známý trojrozměrný prostor…

Až příliš sprostý nebožtík

Když už jsme se zmínili o nemocničních mystériích, tak u nich ještě nějakou dobu zůstaňme. Ač to málokterý ze zdravotníků ze zjevných důvodů veřejně přiznává, v některých nemocničních budovách dochází k pravidelným zjevením zemřelých pacientů. Týká se to i většiny zařízení tohoto typu – a nejen  v Praze. Jde především o starší budovy, kde se nacházejí oddělení s těžce nemocnými lidmi na pokraji života a smrti. Patří mezi ně jak jednotky intenzivní péče (JIP), anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO), léčebny dlouhodobě nemocných pacientů (LDN), nebo také onkologická oddělení nemocnic (oddělení s pacienty trpícími rakovinou, pozn. redakce). Co vše se na těchto místech například odehrálo?

Chcete vědět, co se v našich nemocnicích odehrálo? A co prozradili zdejší zaměstnanci? Celý článek najdete v KVĚTNOVÉM čísle časopisu Záhady života, který je právě teď k dostání na vašich novinových stáncích!

V novém vydání také najdete:

  • Pavouci v roli proroků: Nechávali lidem vzkazy na svých sítích, nebo šlo o válečnou hysterii
  • Podivné mlžení NASA: Co nesmíme vědět o zkáze raketoplánu Challenger? Je možné, že jeho posádka stále žije?
  • O posvátné geometrii kláštera Zlatá Koruna s badatelkou Taťánou Ješetovou
  • Bojoví roboti III. říše: Jak udělat z člověka mechanického zabijáka? Němečtí vědci na to už přišli!
  • Ufon v Miami: Jde o důkaz přistání mimozemšťanů? Proč na místo stáhli policejní vozy z celé oblasti?
  • Jak ženu po svatbě energeticky změní příjmení manžela? Přechodové rituály podle Terezy Laibnerové
  • Tajemná magie dveří: Co můžete udělat pro to, abyste se doma cítili dobře
  • Bohatství podle kabaly: Jak je možné, že Židé umí obchodovat? Používají zákonitosti neviditelného světa financí!
  • Záhadná smrt mladého plavce: Drsné důkazy, které předložili spiritisté
  • Víte, jak zvládnout vztek? Tipy, jak nevybuchnout jako papiňák
  • POSILUJÍCÍ PLAKÁT PRO VÁS NA CELÝ MĚSÍC
  • S koučkou Zuzanou Martirosjan o tom, jak se nejen na jaře nezbláznit z diet: Už o nich uvažujete? Poradíme!
  • S regresním terapeutem Liborem Smetanou o temných stínech našich životů

To vše a ještě mnohem víc najdete právě teď na novinových stáncích v tištěném časopisu Záhady života. Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky? Objednat můžete ZDE >>. Na výběr je předplatné v mnoha variantách nebo jeden výtisk.

Sdílejte článek
Štítky nemocnice smrt pohřeb spánek pacient Záhady života

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.