4 extrovertní role Roberta Downeyho Jr.

Úspěšný advokát Rick se ujme obhajoby mladé ženy, kterou údajně pronásleduje její pomatený otec. Spor vyhraje a otce zavřou do blázince. Jenže se zdá, že je vše trochu jinak. V neděli na Prima love ve 20.15 uvidíte hvězdy, jako je Darryl Hannah a Robert Downey Jr.

R. Altman má v Hollywoodu pozici nestálou, obdivovanou, ale i zatracovanou. Snímek Perníkový dědek nabízí perfektní herecké charaktery, jako je Kenneth Branagh, Daryl Hannah nebo Robert Downey Jr. Ten si v Perníkovém dědkovi zahraje detektiva...

Momenty, které nasvědčují opačnému

O čem snímek Perníkový děděk je? Advokát Rick Magruder právě vyhrál soudní spor a oslavuje úspěch s kolegy. Když odchází, najde před domem v prudkém lijáku mladou ženu, zaměstnankyni cateringové společnosti Caviar House Mallory Dossovou, která organizovala večírek. Kdosi jí ukradl auto. Když ji Rick veze domů, svěří se mu, že to byl její otec, podivín, který žije na okraji společnosti.

Mallory tvrdí, že ji otec neustále pronásleduje. Rick se záhy stane jejím milencem a brzy i advokátem. U soudu se snaží prosadit, aby byl Dixon Doss uznán psychicky chorým a byla mu nařízena léčba. Jako svědek vypovídá i bývalý manžel Mallory, jistý Pete Randle, kterého tchán kdysi do krve zbil. Pete ale svědčí jen nerad, zdá se, že bývalou ženu nenávidí a přeje jí to nejhorší. Dixon tvrdí, že si jeho dcera všechno vymyslela. Přesto je umístěn v psychiatrické léčebně…

Jaké role si zahrál Robert Downey Jr., které by vám neměly ujít?

Chaplin

Robert Downey Jr. ztvárnil Charlieho Chaplina v době, kdy byl mlád a jeho žíly ještě netepaly díky drogám. Náročný filmový charakter ztvárnil s elegancí a přesvědčil diváky, že v jeho malém a výbušném těle je plno talentu. Robert dokonce zvládl před kamerou i grotesku...

Dvě dívky a jeden muž

Film, kde uvidíte Roberta v jeho extravagantní kráse. Název snímku napovídá celou zápletku. Dvě dívky zjistí, že nejsou tou jedinou pro neúspěšného herce, schovají se u něj v bytě a sledují ho. Poznávají tak pravou podstatu mladého muže. Roberta uvidíte plakat, smát se, tančit a milovat. One man show.

Iron man

Marvelovka, která Robertovi přinesla všechnu slávu a hlavně peníze filmového světa. Jeho Tony Stark je okouzlující všivák čpící dokonalostí. Extravagance Starka si nezadá s životem Roberta. Extrovertní postavy jsou pro Roberta zkrátka jako dělané.

Ally McBeal

Robert Downey Jr. okouzlil celou Ameriku a následně svět svou postavou právníka Larry, který pro hlavní hrdinku Ally představoval lásku jejího života. Larry představoval okouzlujícího muže se svými démony, které mu všechny ženy na světě byly schopné odpustit.

Podívejte se na Perníkového dědka v neděli ve 20.15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.