Seriály a filmy

24. února 2017 10:19

filip.budak

Jaro klepe na dveře s novým číslem Prima vychytávek

Jaro klepe na dveře s novým číslem Prima vychytávek

Stará česká pranostika říká: „Březen, za kamna vlezem.“ Každý kutil ale dobře ví, že v březnu už není čas na zahálení, protože pomalu začíná jaro. V novém čísle Prima vychytávek poradíme, jak na zahrádce udělat pozimní inventuru, vytvarovat ovocné stromy, a abyste se při práci na zahrádce nenachladli, ukážeme, jak se obrnit proti nemocem.

Ačkoli se nám do něj nikdy nechce, dříve nebo později se do něj každý rok pustíme. Ano, řeč je o jarním úklidu. Poradíme vám, jak ho vzít pěkně z gruntu i jak se po sychravé zimě zbavit plísně v bytě či domě. Láďa má navíc návod na koště, se kterým vám půjde úklid jako po másle. A když je všude pěkně vysmejčeno, můžete se na jarní náladu naladit třeba výrobou nevadnoucích květin z plat od vajíček. Pozornost si na jaře zaslouží i vaše zahrádka. Přečtěte si třeba, jak na tvarování ovocných stromů a pozimní venkovní inventuru.

Po vší práci si zasloužíte řádnou a hlavně chutnou odměnu! Kdo má rád trochu exotiky, může vyzkoušet třeba bramborové kari s lilkem a žampiony, kuřecí kousky v kokosu nebo skořicové kuličky s griliášem. Pro milovníky české kuchyně pak máme recept na rychlé bramborové knedlíky, studentskou slámu podle Ládi nebo králíka na houbách. Pro nejmenší mlsouny pak najdete v časopise tipy na zdravé svačinky. A na jarní očistu by neměli zapomínat ani dospělí, můžete třeba vyzkoušet detox zeleninou!

Dva velmi chytré a společenské domácí mazlíčky představíme ve světě zvířat. Čivavy, které mnoha lidem připadají jako typičtí „gaučáci,“ jsou ve skutečnosti nesmírně inteligentní a učenliví psi, kteří hravě zvládají dogdancing i cvičení na překážkách. Papoušci jsou pak skvělými společníky i pro malé děti. A i velmi dostupné druhy jako korela nebo andulka se od vás mohou naučit pár slov.

Časopis Prima vychytávky vám přináší to nejlepší z oblíbených pořadů Vychytávky Ládi Hrušky a VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ. Třetí letošní číslo měsíčníku je k dostání právě teď na pultech trafik za pouhých 29 korun. A pokud se vám pro něj nechce každý měsíc chodit, můžete si ho předplatit a bude vám chodit přímo do schránky!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.