Celebrity

24. března 2024 19:02

redakce Prima Ženy

Daniel Landa se připravuje na odchod. Přiznal, že začíná myslet na umírání

I když je hudebník Daniel Landa (55) v plném pracovním nasazení a v těch nejlepších letech, přiznal, že s postupujícím věkem čím dál častěji uvažuje nad svou smrtelností. Nad koncem života přemýšlí velmi intenzivně a dle jeho slov se to již blíží. Smrti se však nebojí.

Přestože rockový zpěvák a skladatel Daniel Landa oslavil na podzim teprve 55. narozeniny, v rozhovoru pro web eXtra.cz nyní přiznal, že v poslední době čím dál tím více polemizuje nad smrtí a smyslem života.

Čtěte také: Orlík, antivaxer, kouzelník Žito. Kontroverzní umělec Daniel Landa slaví půlkulatiny

Smrti se Landa nebojí

„Loni jsem oslavil své 55. narozeniny. Konec se blíží. Už je to v dohlednu, i když nikdo z nás nevíme, kdy to přijde. Takže mě začalo zajímat, co je smyslem života, co je po smrti, a mír v duši. Pohlcuje mě život sám. Smrti se nebojím a myslím si, že to je i důsledkem té víry,“ uvedl s tím, že se začal zajímat o filozofii života.

A co je pro něj tedy smyslem života? „Pro mě to je žít hodnoty, žít dobře. To znamená, abych se mohl postavit čelem ke svému svědomí, a to si myslím, že je smyslem života,“ vysvětlil s tím, že spoustu věcí s přibývajícím věkem přehodnotil. „Před čtyřmi lety mě zajímalo závodění a rozbíjení aut za cizí peníze, ale to je jako v minulém životě,“ přiznal.

Smyslem života je pro něj samozřejmě také rodina. Životní láskou hudebníka je již téměř 35 let rodilá Němka, režisérka a scenáristka Mirjam Müller, se kterou má tři dcery.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Orlík, antivaxer, kouzelník Žito. To je kontroverzní umělec Daniel Landa

V otcových šlépějích kráčí pouze jedna z nich, a to Stázka, jak jí rodiče s oblibou říkají. Ta se vydala uměleckým směrem a vystudovala Vyšší odbornou školu hereckou, Stázka se věnuje především divadlu.

Dvojčata Rozálii a Roxanu umělecký svět zatím příliš neláká. „Jedna chce stavět dřevěný domečky, teď si po gymplu dodělala truhlářský rekvalifikační kurz, což je super. Je to řemeslo a mě to moc těší. A druhá chce mít salón krásy,“ uvedl v minulosti pro web eXtra.cz Daniel Landa.

Podívejte se na reportáž s Danielem Landou:

Sdílejte článek
Štítky smrt život proměna Daniel Landa filozofie smysl života Mirjam Müller Landa

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.