Celebrity

4. listopadu 2023 06:00

David Laštovka

Daniel Landa manželku Mirjam pořád miluje. Dcera je herečka, dvojčata se věnují řemeslu

TOP STAR magazín 2019 (25): Daniel Landa - den s

Životní láskou hudebníka Daniela Landy, který slaví 55. narozeniny, je rodilá Němka, režisérka a scenáristka Mirjam Müller. Mají spolu tři dcery a v manželství letos oslavili už 33 let. Jak se dali dohromady a jakým směrem se vydaly Landovy dcery?

Nebýt Mirjam, nejspíš by se nikdy nedali dohromady. V době, kdy v Praze studovala filmovou a televizní režii na FAMU, uviděla Daniela Landu na divadelním festivalu. Jak s odstupem let přiznala, byl sice opilý, ale strašně se jí líbil. Když se začala pídit po tom, kdo to vlastně je, dozvěděla se, že se jedná o herce a hudebníka. Sehnala si na něj číslo a dali si schůzku. Ještě ten večer spolu skončili v posteli. Mirjam mu následně dala klíče od bytu a další den se k ní Daniel nastěhoval. Od té doby už zůstali spolu.

Z dcery je herečka. Co říká na Orlík?

Komunikace zpočátku jejich vztahu byla poměrně problematická. Mirjam neuměla ani slovo česky a ani Dan němčinu příliš neovládal. To však jejich lásce nebránilo. V roce 1990 se vzali, o osm let později se jim narodila prvorozená dcera Anastázie, za dalších pět let dvojčata Rozálie a Roxana. Uměleckým směrem se vydala pouze Stázka, jak jí rodiče s oblibou říkají. Vystudovala Vyšší odbornou školu hereckou a věnuje se především divadlu.

Už v devíti letech si zahrála ve filmu svých rodičů Kvaska, konkurz však musela absolvovat stejně jako ostatní. A co říká na tátovu tvorbu? „Líbí se mi, ale neposlouchám ji. Jak se říká, kovářova kobyla chodí bosa. Orlík (Landova první kontroverzní kapela - pozn. red.) jsem nikdy neslyšela. Ani jednu písničku,“ prozradila před lety Anastázie Landová redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Dcery zesnulého Stanislava Grosse tíhnou k umění. Vím, že nás táta sleduje, říká Natálie

Jak překonali manželské krize?

Dvojčata Rozálii a Roxanu umělecký svět zatím příliš neláká. „Jedna chce stavět dřevěný domečky, teď si po gymplu dodělala truhlářský rekvalifikační kurz, což je super. Je to řemeslo a mě to moc těší. A druhá chce mít salón krásy,“ uvedl pro web eXtra.cz Daniel Landa, který je na všechny své dcery velmi pyšný. Sám se věnuje sportu, ale také kresbě a malbě (jak můžete vidět v úvodním videu z roku 2019).

S manželkou Miriam museli překonat několik krizí, které ale vždy nakonec dokázali překonat. Pojí je nejen pouto manželské, ale i pracovní. Společně udělali několik muzikálů i videoklipů. „My jsme se měli rádi od první chvíle a nikdy jsme se nepřestali mít rádi. I když byly situace, kdy to nebylo ideální, nikdy jsem neměla chuť to vzdát. Vždy jde jen o to, aby se manželé tolerovali, podporovali, a hlavně spolu mluvili,“ přiblížila Miriam Landová deníku Blesk.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.