David versus ropušnice. Soutěžící musí pokořit jedovatou rybu připomínající Predátora

Čím je nebezpečná ropušnice - Česko na grilu (4)

Tématem dalšího kola grilovací reality show je ryba. Když ovšem David s Vierou na ledu spatří rudou trnitou ropušnici, jen zděšeně vyvalí oči. Zdeněk Pohlreich jim kuráž nepřidá ani varováním, že je jedovatá. Na co si dát při jejím zpracování zvlášť pozor, si raději přečtěte.

Ve čtvrtém soutěžním kole se budou připravovat mořské ryby. Každá dvojice si ovšem naslepo vybere jiný druh. Někdo sáhne po sardinkách, další si vylosují mořského vlka. „Ty bláho,“ povzdechne si jen nad úlovky uvnitř toho svého boxu Viera a její syn a soutěžní parťák David lehce znejistí.

V bedně se na ledu povalují rudě mramorovaná monstra s mohutnou opancéřovanou hlavou pokrytou ostrými výrůstky – jinak gurmány oblíbené dravé mořské ryby zvané ropušnice. Kuchaři vyhledávanou je především kvůli pevné struktuře bílého masa.

„Opatrně. To, co tam máte, by vám mohlo ublížit... A víte, proč je červená?“ optá se záludným výrazem Zdeněk Pohlreich, kterého krátce před tím rozpálil Don tričkem bez rukávů. „Tou barvou dává něco najevo. Je jedovatá. Má ostny, o které když se poraníte, tak máte na dva měsíce o zábavu postaráno,“ upozorní Davida s maminkou Vierou zkušeně Pohlreich. Nedávno ropušnici připravoval na páře také ve svém grilovacím pořadu a na její maso nedá dopustit.

Zvláště bdělý při zpracování by měl člověk být před ostny této ryby na žábrách a hřbetních ploutvích. Dobrou zprávou je, že účinky jedu, který není pro člověka přímo smrtelný, se neutralizují teplem.

Více o pozoruhodné rybě ropušnici: Ropušnice se maskuje jako filmový Predátor. Podívejte se jak loví.

Jak se s přípravou a úpravou ryb na grilu soutěžící popasují, se podívejte v sobotu večer na Primě nebo již nyní na prima+. Pouhé fotky v galerii napovídají, že více než dobře. Dobře ale pro porotce nestačí a i tentokrát jedna ze soutěžních dvojic na závěr navždy zaklapne svůj gril.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.