5 nejlepších vajíčkových pomazánek
Jak chutně využít natvrdo uvařená vajíčka z Velikonoc? Udělejte z nich pomazánku a nejen tu klasickou!
Zbyla vám z Velikonoc vařená vajíčka? Pokud je vejce dostatečně provařené a uskladníte ho do lednice, vydrží vám klidně i týden. Jako první zpracujte vajíčka, která mají nakřáplou skořápku. Receptů s vařenými vejci je spousta, ale nejoblíbenější povelikonoční pochoutkou stále zůstává vajíčková pomazánka. Zkuste i jiné varianty než tu klasickou.
Klasická vaječná pomazánka:
- 1 lučina
- 2 natvrdo uvařená vejce
- 1 lžička hořčice
- 1 cibule šalotka
- 1 kyselá okurka
- sůl, pepř
Vše nakrájejete nadrobno, důkladně promíchejte v misce a dochuťte solí a pepřem. Pomazánku můžete ozdobit petrželkou.
Česneková variace na vajíčkovou pomazánku
- 3 vejce
- 150 g tvrdého sýra 30%
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 2 lžíce majonézy
- podle chuti sůl, česnek nebo pažitka
Vejce a sýr nakrájejte nadrobno, smíchejte s pomazánkovým máslem a majonézou, osolte a přidejte utřený česnek, případně nakrájenou pažitku. Mažte na nakrájenou veku nebo na chleba.
A co dál? Třeba zkuste tohle:
Podobné články
Podobné články
Podobné články