9 kouzelných jídel, s nimiž zhubnete raz dva
9 kouzelných jídel, s nimiž zhubnete raz dva
Zhubněte díky zázračným potravinám. Stačí si jimi pravidelně obohacovat jídelníček.
Vejce
Snídaně je při shazování kil základ a pokud bude vaše první denní jídlo bohaté na vejce plná bílkovin, budete se cítit plní výrazně déle než po rohlíku s marmeládou. Během dne tak budete méně často čelit pokušení uzobnout nějakou sladkost nebo jinou pochutinu.
Jablka
Jablko má méně než sto kalorií a je až po slupku napěchované vlákninou, takže krásně zasytí. Můžete si ho dát jen tak, ale klidně i jako součást salátu. Tak se vám alespoň chvíli neomrzí.
Houby
Několik studií prokázalo, že pokud v jídle nahradíte hovězí maso houbami, budete úplně stejně sytí a také si pochutnáte. A navíc uděláte něco i pro své zdraví. Houby totiž mají méně kalorií a některé druhy, například houby šitake nebo maitake, ještě účinně bojují se záněty.
Polévka
Odmítáte polévku, protože je to pro vás jen zbytečný zdroj kalorií? Nenechte se mýlit, pokud si před hlavním jídlem dáte jednu misku, skvěle si nastartujete spalování a navíc uspokojíte vlčí hlad, takže pak kaloričtějšího jídla sníte méně.
Skořice
Toto koření má pozitivní vliv na vyplavování inzulinu po jídle, neuvolní se díky němu rychle. Poprašte si jí proto třeba ovesnou kaši k snídani. Někdo si také dává celou skořici do čaje, nahrazuje tak cukr a dodává nápoji specifickou chuť.
Fazole
Fazole obsahují velké množství vlákniny a tělu tak trvá déle, než je stráví. V překladu to tedy znamená, že se budete cítit plní dlouho a dlouho po jídle.
Zelený čaj
Tenhle nápoj je plný antioxidantů, které zrychlují metabolismus. Navíc jde o skvělý způsob, jak si doplnit tekutiny, když už vám obyčejná voda leze krkem a hledáte něco nekalorického a stejně osvěžujícího. Je ho navíc několik druhů, takže se vám úplně neomrzí.
Hrušky
Hrušky mají ještě víc vlákniny než jablka, takže je v obchodě rozhodně nevynechávejte a bez starostí si je dejte do košíku. Zkusit je můžete třeba i v salátu s meruňkami.
Chilli papričky
Podle průzkumů toho lidé snědí méně, když mají na talíři pořádně pálivé jídlo. Pokud vaříte pro celou rodinu, můžete udělat jemnější verzi pro citlivější strávníky nebo pro děti a pro sebe si pokrm pěkně okořenit.