Díky Prostřeno! se tento týden sblíží bývalí milenci a nesourodá parta umělců

Umělci – Prostřeno! S28 (71)

Prostřeno bude tentokrát u umělců. U plotny se sejdou kabaretní umělec, módní návrhář, animátorka, výtvarník a tatéři. To je dohromady víc než pět hostů. Tento týden jich k prostřenému stolu totiž usedne rovnou šest. Páteční hostitelé totiž dorazí ve dvojici. Jak si s tím ostatní poradí? Bude dost jídla pro všechny?

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Tentokrát se u stolu, v kuchyních i při zábavě sejde jen jediná žena, a to hned s pěti muži. Tahle partička bude ochutnávat kuchyni domácí i světovou. Jak se povede celý týden? Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou, trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je vložení uměleckého díla na talíři do menu tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Sami posuďte, jestli se u stolu budou objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření.

Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno! každý všední den v 17:50 a hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Pondělí: Martin se drží hesla, že každý je tolikrát člověkem, kolik toho umí

Pracoval v různých profesích jako sportovec – box, dále ve fitness, jako vyhazovač, florista a podnikatel. Je spíš cirkusový artista – vrhač nožů, akrobat a cirkusový silák. Sází na menu plné originálních receptů. Jako je třeba plov. Hosté si budou marně lámat hlavu co to vlastně je. A hostitel si později bude dělat starosti, zda ho bude mít dost pro všechny. Ke stolu mu totiž dorazí o strávníka víc. Martin si s tím ale nakonec poradí, jen nezbyde jídlo pro jeho ženu na později. Jedna židle navíc se v bytě také najde. Kromě plovu bude podávat slané palačinky, dýňovou krémovou polévku a štrúdl se zmrzlinou. Martin se ale bude muset vyrovnat ještě s jedním nečekaným překvapením. Na návštěvu dorazí i jeho dávná láska z mládí, animátorka Bára Anna Stejskalová. Tímto nečekaným setkáním budou všichni zaskočeni a samozřejmě budou pátrat po podrobnostech. U stolu povládne dobrá nálada a nikdo si ani nevšimne, jak kreativně si Martin poradí s úkolem týdne, který na talíři nikdo neuvidí.

Úterý: Miroslav je prý někdy cholerický, ale snaží se ovládat

Jeho povoláním je oděvní výtvarník a návrhář. Je singl, jeho život je zábavný, plný dobrých přátel a hezkých zážitků. Miluje své synovce, rodinu, a především čas, který věnuje charitě a své práci. Volno prakticky nezná. A jak mu to půjde v kuchyni? Mirek nepředstaví tu vlastní, protože není uzpůsobená na takové velké vaření, ale půjčí si kuchyni od kamaráda. A to rovnou profesionální kuchyni v bistru. Bude si v ní umět poradit? Mirek sází na čínu, se kterou si dá hodně práce, ale zapomene přidat nejdůležitější ingredienci – omáčku. A tak ji bude podávat nasucho, pro někoho nedochucenou. Kromě toho připraví cuketové rolky s bagetkou, mrkvovo-celerový krém a česnekové krutonky a jahodové pohlazení. O zábavu u stolu se postará hlavě výtvarník Roman a tatéři z Plzně. Terčem jejich srandiček se stane jediná dáma u stolu Bára, která nebude mít pro jejich fórky zrovna pochopení.

Středa: Bára k avizovanému menu připraví spoustu bonusů navíc

Středeční hostitelka Bára Anna si menu poskládala z jídel, která si pamatuje ze školní kuchyně. Ráda ale lidi překvapuje, a proto chce připravit tyhle klasiky tak trochu po svém, s kvalitními ingrediencemi a sezónně. Nejvíc času v jejím živote zabírá tvorba filmů. Účast v Prostřeno! jí připadá jako zajímavý nápad. Pokud by vyhrála, věnovala by peníze nadaci, která se věnuje paliativní péči. Hosty pozve k sobě domů – do krásného a kreativně zařízeného bytu. Pánové budou v pokušení vlézt jí do šuplíků. Své soupeře překvapí velmi jednoduchým menu, když jim na papíře slibuje chleba s máslem, rajskou, filé a zmrzlinu. Jenomže nakonec se ukáže, že Bářino vaření nebude vůbec tak jednoduché, jak na papíře sleduje. Jídlo bude soupeřům připomínat dětství. Nejvíc zaboduje s domácím popcornem. Zábava bude samozřejmě animátorská, kdy Bára kluky naučí, jak se animuje.

Čtvrtek: Roman má rád legraci a rozhodně žádnou nekazí

Pracoval třicet let na letišti a jedenáct let jako provozní ve striptýzovém baru. Následně se rozhodl, že za sebou nechá nějaký odkaz. Splnil si to, co si ani nepředstavoval. Nyní je výtvarník. Nabídku přijal, protože má rád výzvy. Je o něm natočen dokument. Zatím nepřemýšlel, jak by s případnou výhrou naložil – možná by někam jel a s částí by se rozdělil. Jak to tedy zvládne v kuchyni? Celý týden totiž naznačoval, že vůbec nevaří. Nakonec ale překvapí svým menu, když slibuje salát s krevetami, mrkvový krém, candát s bramborem a banánovou zmrzlinu. Romana překvapí, že ke stolu dorazí o jednoho strávníka míň. Jeden z tatérů se nedostaví. Co s jídlem navíc? Rozdělí si ho ostatní nebo ho Roman zabalí do krabiček?

Pátek: Tatéři Jirka s Honzou vé hosty pozvou do Plzně, kde mají tetovací salon

Mají rádi pohodový život, italskou kuchyni a tetování. Oba pánové vedou normální život, ale nedají bez sebe ani ránu. Těší se na to, že to celé bude zábava, a také na to, že si utuží vztah. Těší se, že by případnou výhrou udělali někomu radost. Jeden by nepozřel kapustu, druhý petržel. Je tedy jasné, že tyto suroviny se v jejich menu neobjeví. Ovšem jak se na jejich partnerství u sporáku budou dívat jejich soupeři? Oba Prostřeno! považují za pořádnou výzvu a těší se, že se dobře nají a taky si pořádně zavaří. Kluci se netají tím, že mají temperamentní povahu a někdy se trochu mračí. Tento týden ale často budou samá legrace. Nepřejde je humor v jejich hostitelský den? Večeři se rozhodnou uvařit a podávat v tetovacím salonu. Vařit budou na dvouplotýnkovém vařiči. Dá se na tak malém vařiči připravit těstoviny s hříbky, brokolicový krém, telecí po římsku a tiramisu? V jednu chvíli se klukům vaření trochu vymkne z ruky a přijdou o jednu z plotýnek. Dívejte se v pátek, jak celý týden dopadne.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima vaření soutěž Prostřeno! bydlení recept Miroslav Bárta umělci speciál prima+ Martin Čumpelík Bára Anna Stejskalová Roman Řehák Jan Nešťák Jiří Pacl

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.