Celebrity

12. srpna 2024 06:00

David Laštovka

Dojemná oslava posledních narozenin Rudolfa Jelínka: U dveří zazvonila plejáda hvězd

Zemřel Rudolf Jelínek

Pokaždé, když měl herec Rudolf Jelínek narozeniny, manželka Martina mu doma přichystala oslavu. Na ní se sešla nejen rodina, ale také jeho kolegové, s kterými před kamerou a v divadlech prožil kus života. Redakce webu Prima Ženy z oslav získala exkluzivní fotografie.

Když herec Rudolf Jelínek slavil své osmdesátiny, od rodiny dostal originální dárek. „Objednali mi helikoptéru, která přiletěla k nám na statek a provezla mě po místech, která byla s mým životem silně spjatá. Rodné město Kutná Hora, gymnázium, kam jsem chodíval, rodný dům... Byl to zážitek,“ vzpomínal herec redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Blíží se konec, jsem na řadě, svěřoval se herec Rudolf Jelínek v posledním rozhovoru

Dojemné chvíle s hereckými kolegy

Gratulovat mu chodívali i jeho kolegové, kamarádi z herecké branže, které měl rád. Jen namátkou Ladislav Mrkvička, Jaroslav Satoranský, Antonín Hardt, Jiřina Bohdalová, její dcera Simona Stašová a spousta dalších. Vždycky se jednalo o velmi dojemné chvíle. „Jsem moc rád, když se vidíme. Těch příležitostí k setkání už kvůli mému zdraví moc není. Bohužel z té naší party je nás čím dál méně. Ubývá nás,“ sděloval herec.

Jak vypadal jeho běžný den?

Poslední roky života se nejraději bavil čtením historických časopisů a knih a luštěním křížovek. „Kdyby mě ale manželka Martina nenutila, tak bych nejspíš celý den prospal. Jsem velký milovník spánku,“ líčil s úsměvem před dvěma lety redaktorovi webu Prima Ženy. Jak tehdy zmínil, své největší neřesti - kouření cigaret - se zbavit nedokázal. „Po jídle je prostě cigaretka dobrá... Dlouho jsem nekouřil, ale když jsem pak měl nikotinovou recidivu, propadl jsem tomu ještě více,“ svěřoval se Rudolf Jelínek.

Čtěte také: Smutek za herce Jelínka. Do všeho šel po hlavě, byl jako Belmondo, vzpomíná režisér

Když onemocněl, vzpomněl si na Záhorského

Kvůli cukrovce, s níž se léčil, si musel hlídat životosprávu. „Když jsem se dozvěděl, že mám cukrovku, hned jsem si vzpomněl na mého profesora Bohouška Záhorského. Jakmile mu tuto chorobu zjistili, lékaři mu zakázali snad úplně všechno. On ale miloval plzeňské pivo. Jednou jsem se ho zeptal, co teď pije, když nemůže Plzeň. On se po rozhlédl po místnosti, jestli nás nikdo neposlouchá, mrkl na mě a řekl: ‚No přece Plzeň,'“ vzpomínal s úsměvem.

Herec Rudolf Jelínek zemřel 10. srpna ve věku 89 let.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 9. 2024

Berani, dnes k vám členové rodiny možná nebudou upřímní, zejména pokud jde o práci v domácnosti. Nebuďte překvapeni, když uslyšíte výmluvy. Může to být nepříjemné, ale nenechte se tím vytočit. Nechte domácí práce plavat. Dělejte něco, co vás baví. Je to větší zábava než vynášení odpadků.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.