Celebrity

6. září 2024 15:35

Vanesa Havlíková

Dojemná slova manželky zesnulého psychologa Ptáčka: Srdce mám rozbité na milion kousků

Okolnosti úmrtí psychologa Ptáčka

Před pár dny celé Česko zasáhla smutná zpráva o úmrtí uznávaného experta v oblasti dětské psychologie Radka Ptáčka. Ten svět navždy opustil v pouhých osmačtyřiceti letech. Jeho rodina aktuálně prožívá ty nejtěžší chvíle. Manželka Hana mu do nebe poslala dojemný vzkaz.

Zdrcující zpráva o úmrtí známého psychologa ihned zasáhla nejen jeho rodinu a přátele, ale všechny lidi, kteří s ním přišli do kontaktu. Radek Ptáček nebyl jen světově uznávaným expertem v oblasti dětské psychologie, ale především člověkem, kterého si lidé vážili pro jeho empatii a lidskost.

Čtěte také: Smutný konec pátrání. Uznávaného psychologa Radka Ptáčka našli bez známek života

Srdceryvný vzkaz manželky

Dojemný vzkaz nyní napsala na sociálních sítích i manželka zesnulého profesora Hana. „Srdce mám rozbité na milion kousků... věřím v paralelní vesmíry, o kterých jsi často mluvil, a věřím, že tam je to všechno v pořádku a že jsme tam všichni spolu...,“ vzkázala do nebe svému manželovi.

Radek Ptáček odjel minulý týden ze svého domu, přičemž krátce po svém odjezdu psal své ženě zprávy, které zněly, jako by se s ní loučil. Manželka neváhala a ihned kontaktovala policii, která po něm začala pátrat. Po dvoudenním pátrání byl nalezen bez známek života v hotelu v pražské Vinohradské ulici.

Policisté předběžně vyloučili cizí zavinění. Nyní zjišťují, co za smrtí renomovaného psychologa stálo. „Pracujeme i s verzí, že šlo o sebevraždu,“ sdělila dříve pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Richterová.

Ptáček byl profesorem lékařské psychologie, klinickým psychologem a také psychoterapeutem. Působil na 1. lékařské fakultě a na University of New York in Prague. Věnoval se také vzdělávání lékařů, soudců a sociálních pracovníků. V roce 2018 se stal prezidentem největšího světového kongresu o ochraně dětí. Za svou práci získal několik prestižních ocenění.

Radek Ptáček v srpnu promluvil v podcastu ON TOPIC o výchově a začátku školního roku:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.