Celebrity

11. května 2023 11:15

Eliška Reiglová

Dolph Lundgren promluvil o tajném boji s rakovinou. Lékař mu dával tři roky života

Švédský herec Dolph Lundgren (65) se posledních osm let tajně potýká s rakovinou. O nemoci poprvé promluvil nyní, tedy v období, kdy doufá, že díky speciální léčbě pro něj bude zákeřná nemoc brzy minulostí. Ještě před dvěma lety přitom po rozhovoru s lékařem věřil, že touto dobou pravděpodobně nebude mezi živými.

Díky jeho aktivní herecké kariéře a vystupování na veřejnosti neměl nikdo šanci poznat, že se Dolph Lundgren tajně potýká se zákeřnou rakovinou. V pořadu In Depth With Graham Bensinger poprvé promluvil o tajemství, které před světem skrýval celých 8 let. Lékaři mu první nádor našli v roce 2015, tehdy ho z ledviny také úspěšně odstranili.

„Pak jsem chodil každého půl roku na testy, následně mezi nimi byly už roční rozestupy a všechno bylo nějakých 5 let v pořádku. V roce 2020 jsem byl ve Švédsku a trápil mě reflux, či co to bylo. Podstoupil jsem testy a našli mi několik nádorů,“ řekl otevřeně Lundgren, čím si procházel v posledních několika letech.

Kdybych se spokojil s první léčbou, zbývaly by mi nanejvýš čtyři měsíce života...

Nádory a terapie

Šest nádorů bylo objeveno včas, další byl ale moc velký a muselo proto být přistoupeno ke speciální terapii. Dalších šest nádorů pak herci lékaři diagnostikovali na podzim roku 2021, když v Londýně natáčel dva filmy najednou. Tehdy teprve Lundgrenovi došlo, s jak závažným problémem se potýká.

„Doktor začal mluvit o různých nádorech na plicích, na žaludku, na páteři, mimo ledviny. Začal mi říkat, že bych si měl dát pauzu od práce a víc se věnovat rodině. Na rovinu jsem se ho zeptal, kolik mi zbývá času. Řekl, že dva nebo tři roky, ale z tónu jeho hlasu jsem pochopil, že ve skutečnosti očekává míň,“ svěřil se herec.

Čtěte také: 6 věcí, které nevíte o Dolphu Lundgrenovi: Proč odmítl roli Maxima v Gladiátorovi?

Dolph Lundgren si nakonec zašel k jinému odborníkovi, aby měl na svůj stav vícero názorů. Nový doktor k jeho rakovině začal přistupovat tak, jako by se týkala pouze plic. Léčba, kterou mu nasadil, nádory zmenšila o 20 až 30 procent v průběhu tří měsíců. „Kdybych se spokojil s první léčbou, zbývaly by mi nanejvýš čtyři měsíce života,“ přiznal.

Čekání na lepší zítřky

„Celý rok 2022 jsem v podstatě jen pozoroval, jak medikamenty plní svou práci. Došlo ke zmenšení okolo 90 procent a nyní jsem v procesu odebírání nádorové tkáně. Prognóza je taková, že až je odeberou, tak budeme doufat, že léky, které beru, potlačí vše ostatní a rakovina zkrátka odejde,“ dodal herec, který doufá a věří, že to nejhorší bude mít brzy za sebou.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.