Celebrity

11. května 2023 11:15

Eliška Reiglová

Dolph Lundgren promluvil o tajném boji s rakovinou. Lékař mu dával tři roky života

Švédský herec Dolph Lundgren (65) se posledních osm let tajně potýká s rakovinou. O nemoci poprvé promluvil nyní, tedy v období, kdy doufá, že díky speciální léčbě pro něj bude zákeřná nemoc brzy minulostí. Ještě před dvěma lety přitom po rozhovoru s lékařem věřil, že touto dobou pravděpodobně nebude mezi živými.

Díky jeho aktivní herecké kariéře a vystupování na veřejnosti neměl nikdo šanci poznat, že se Dolph Lundgren tajně potýká se zákeřnou rakovinou. V pořadu In Depth With Graham Bensinger poprvé promluvil o tajemství, které před světem skrýval celých 8 let. Lékaři mu první nádor našli v roce 2015, tehdy ho z ledviny také úspěšně odstranili.

„Pak jsem chodil každého půl roku na testy, následně mezi nimi byly už roční rozestupy a všechno bylo nějakých 5 let v pořádku. V roce 2020 jsem byl ve Švédsku a trápil mě reflux, či co to bylo. Podstoupil jsem testy a našli mi několik nádorů,“ řekl otevřeně Lundgren, čím si procházel v posledních několika letech.

Kdybych se spokojil s první léčbou, zbývaly by mi nanejvýš čtyři měsíce života...

Nádory a terapie

Šest nádorů bylo objeveno včas, další byl ale moc velký a muselo proto být přistoupeno ke speciální terapii. Dalších šest nádorů pak herci lékaři diagnostikovali na podzim roku 2021, když v Londýně natáčel dva filmy najednou. Tehdy teprve Lundgrenovi došlo, s jak závažným problémem se potýká.

„Doktor začal mluvit o různých nádorech na plicích, na žaludku, na páteři, mimo ledviny. Začal mi říkat, že bych si měl dát pauzu od práce a víc se věnovat rodině. Na rovinu jsem se ho zeptal, kolik mi zbývá času. Řekl, že dva nebo tři roky, ale z tónu jeho hlasu jsem pochopil, že ve skutečnosti očekává míň,“ svěřil se herec.

Čtěte také: 6 věcí, které nevíte o Dolphu Lundgrenovi: Proč odmítl roli Maxima v Gladiátorovi?

Dolph Lundgren si nakonec zašel k jinému odborníkovi, aby měl na svůj stav vícero názorů. Nový doktor k jeho rakovině začal přistupovat tak, jako by se týkala pouze plic. Léčba, kterou mu nasadil, nádory zmenšila o 20 až 30 procent v průběhu tří měsíců. „Kdybych se spokojil s první léčbou, zbývaly by mi nanejvýš čtyři měsíce života,“ přiznal.

Čekání na lepší zítřky

„Celý rok 2022 jsem v podstatě jen pozoroval, jak medikamenty plní svou práci. Došlo ke zmenšení okolo 90 procent a nyní jsem v procesu odebírání nádorové tkáně. Prognóza je taková, že až je odeberou, tak budeme doufat, že léky, které beru, potlačí vše ostatní a rakovina zkrátka odejde,“ dodal herec, který doufá a věří, že to nejhorší bude mít brzy za sebou.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.