Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Jedlé dárky: Laskominy, které potěší každého

Dárky, které jsou vlastnoručně s láskou vyrobené, krásně zabalené a navíc se dají sníst, potěší hned třikrát. Máme pro vás několik originálních nápadů, slaných i sladkých. Stačí si vybrat, zavřít se na jedno podzimní či zimní odpoledne do teplé kuchyně a tvořit.

Domácí bejkrolsky
Bejkrolsky1
Bejkrolsky1
Domácí bejkrolsky

První recept najdete i v kuchařce Denisy Bartošové Láskominy. Doma prý chroupou bejkrolsky dost často a Denisa pořád dokola přemýšlela nad tím, že udělat si je doma nemůže být nic složitého. Pak se konečně rozhodla to vyzkoušet a zjistila, že jsou na­prosto božské a ze stolu zmizely okamžitě! Pokud je někomu chcete darovat, stačí je zabalit do celofánu a převázat hezkou mašlí.

 

Co budete potřebovat:

• dlouhou úzkou bagetu

• 2 stroužky česneku

• rozmarýn

• 1 lžíci nasekané bazalky

• 1 lžíci strouhaného parmazánu

• 8 lžic olivového oleje

 

1.Bagetu ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. V jedné misce rozmíchejte 4 lžíce olivového oleje s jemně sekaným rozmarýnem a dvěma prolisovanými stroužky česneku, ve druhé 4 lžíce oleje, lžíci sekané bazalky a lžíci jemně strouhaného parmazánu.

2. Kolečka rozdělte na dvě hromádky, půlku jich natřete z obou stran směsí z jedné mističky a na půlku použijte směs z té druhé. Sušte v troubě při 100 °C dokřupava asi 10–15 minut.

 

Limoncello
Limoncello
Limoncello
Limoncello

Skvělý dárek pro všechny milovníky (a hlavně milovnice) sladšího alkoholického pití.

Co budete potřebovat:

1 kg chemicky neošetřených citronů

750 ml vodky

6 hrnků vody (1 hrnek = 250 ml)

2 a 1/2 hrnku cukru

 

1. Citrony dobře omyjte a škrabkou na zeleninu nebo nožem z nich okrájejte žlutou slupku (snažte se neloupat spodní bílou slupku, která je hořká).

2. Slupky dejte do větší mísy, zalijte je vodkou, nechte stát 3–4 dny a občas promíchejte.

3. Vodku přeceďte přes sítko do kastrolu a citronovou kůru vyhoďte.

4. V dalším kastrolu zahřejte vodu s cukrem, až se cukr úplně rozpustí. Nechte vychladnout a smíchejte s vodkou. Nápoj naplňte do vhodných lahví a uložte do lednice. Před darováním lahve ozdobte mašlemi.

 

Domácí karamelky
Karamelky
Karamelky
Domácí karamelky

Malé bonbonky jsou vždycky vítaným dárkem. Tyto mají konzistenci vláčných karamel a leckomu připomenou sladké dětství...

 

Klikněte si pro recept: Karamelky

Marinované olivy s pomerančem
Marinované olivy s pomerančem A
Marinované olivy s pomerančem A

Olivy se samozřejmě dají sehnat v každém supermarketu. Ale proč je nevylepšit a nedodat jim větší šmrnc? Zkuste variantu s mátou a pomerančem.

 

Klikněte si pro recept: Marinované olivy s pomerančem

 

Reklama