Ostrá kritika soutěžního menu: Polévka z protlaku a levná pizza v rohlíku

Polévka z protlaku a levná pizza v rohlíku: Proč šel Ján podruhé do soutěže?

Slavný kulinářský pořad nabízí pravidelnou dávku receptů. Bohužel ale nejenom těch výjimečně dobrých, nýbrž i naprosto průměrných až podprůměrných. K takovým se přiradil se svým kuchařským uměním i Ján, jehož polévka z protlaku absolutně nezaujala a předkrm jeho soupeř nazval dokonce levnou pizzou v rohlíku.

Soutěžící Ján neudělal jako hostitel v oblíbeném pořadu amatérských kuchařů vůbec dobrý dojem. Jednomu soupeři vadil nedostatečně prostřený stůl, druhý si dokonce myslel, že je Janek člen štábu, a vůbec ho netipoval na pána domu. Všechny navíc udivilo, že s nimi nejedl pokrmy, které připravil. „Já mám v sobotu závody, tak se musím trošku krotit,“ vysvětloval ne moc úspěšně útlý Ján.

Nad tímto důvodem se pozastavovali téměř všichni. „Myslím, že si vymýšlí, že lže,“ řekl napřímo jeden z jeho soupeřů. Pohoršil je i tím, že nezvládl všechny chody včas připravit. „Myslím, že vůbec neměl náročné meníčko a že to stihnout mohl,“ komentoval jeden ze soutěžících fakt, že je Ján poprosil, zda by se mohli na chvilku vzdálit, protože nestihl dovařit polévku. „Na to, že je sportovec, by to mohl mít rychleji,“ přisadila si i jediná žena ve skupině, s níž ostatní jen souhlasili.

Ján navíc svým výtvorem nijak neoslnil. „Mně to chutná jako rajská omáčka,“ vyslechl si upřímné ohodnocení ještě u stolu. Slovák Janek nakonec nic netajil a přiznal, že polévku dělal nikoli z rajčat, ale z protlaku. Chvály se nedočkal ani za hlavní chod, jímž byly francouzské brambory. „Přišlo mi, jako bych byl v závodní jídelně,“ hodnotil jeden z Jánových rivalů. Další strávník se nebál zajít ještě dál. „Pokud bych byl vyhládlý, samozřejmě ‚nikdy neříkej nikdy‘, ale normálně bych si to nedal. Taková levná pizza v rohlíku,“ zhodnotil nekompromisně Jánův předkrm soutěžící Petr.

Nevýrazný Ján přitom nebyl v pořadu Prostřeno!, na které se můžete dívat každý všední den v podvečer na Primě, žádným nováčkem. Do soutěže se přihlásil již podruhé. „Po čtrnácti letech jsem se přestěhoval do nového, tak jsem chtěl své rodině a svým známým na Slovensku ukázat, že už bydlím někde jinde,“ začne vysvětlovat poněkud netradičně své motivace k tomu, proč se klání účastní znovu. „Byl jsem za patnáct let doma dvakrát, takže televize mě tak trošku prezentuje na dálku,“ zaskočí soupeře svým zdůvodněním.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.