Celebrity

21. listopadu 2023 09:00

David Laštovka

Jak se dnes daří Evě a Vaškovi? Slavní hudebníci zhubli a změnili se k nepoznání

Hudební duo Eva a Vašek, tvořené manželským párem Evou a Vaškem Ševčíkovými, před několika lety zásadně změnilo svůj jídelníček a životní styl. Výsledkem toho bylo, že Vašek shodil třiatřicet kilo, Eva dvacet. Čemu se za to vděčí a jak se vyrovnali s takzvaným jojo efektem?

Manželské hudební duo Eva a Vašek, které se nejvíce proslavilo písní Bílá orchidej, prokázalo ohromnou vůli. Oba partneři zásadně změnili stravování a celkově životní styl. K hubnutí je přivedlo několik důvodů. Například Vašek se dostal až na 128 kilo, kvůli čemuž začal mít vysoký tlak a hladina cukru v jeho těle byla až hraniční.

Jaká dieta zafungovala nejlépe?

Vyzkoušeli řadu diet, nejvíce v jejich případě zafungovala tříměsíční dieta pocházející z Velké Británie, zvaná Cambridge, kterou jim doporučil známý. Celý proces je založen na tom, že postupně nutí tělo přejít z metabolismu sacharidů na metabolismus tuků. Zkrátka a dobře, pokud tělu nedodáte dostatek sacharidů stravou, začne si brát energii z tuků a tím pádem dojde k hubnutí. Součástí diety je rovněž celková úprava životního stylu. „Ukázalo nám to cestu, že když člověk opravdu chce, tak to jde,“ prozradil Vašek webu Prima Ženy.

Jak se vyrovnali s jojo efektem?

Takzvaný jojo efekt se dostavil, ale manželé si s ním dokázali poradit. „Eva upravila domácí jídelníček, stravujeme se zdravě a po menších dávkách. Zavedli jsme také pravidelné procházky, zhruba sedm kilometrů denně, a tím jsme se znovu dostali na původní váhu. Pohyb na čerstvém vzduchu, pohoda v rodině a zaměstnání, to vše hraje roli. Všechno je to jenom o hlavě,“ zdůraznil hudebník, který 6. prosince oslaví sedmdesáté narozeniny.

„Řekl bych, že jsem zdravý úměrně ke svému věku. Zvlášť když máme také vyspělé zdravotnictví, kdy už je těžké najít zdravého člověka,“ poznamenal s trpkým úsměvem. Životní jubileum oslaví se svými nejbližšími a rovněž nejvěrnějšími fanoušky. „Největším dárkem mi budou naši přátelé, kteří nás vždy doprovázeli na koncertech a vystoupeních nejen v ČR, ale absolvovali s námi i cestu kolem Austrálie před patnácti lety,“ prozradil Vašek.

Takhle kdysi vypadala zahrada Evy a Vaška:

Sdílejte článek
Štítky zdraví životní styl narozeniny hubnutí dieta manželé zpěvák životní jubileum Eva a Vašek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.