Celebrity

18. listopadu 2023 08:20

David Laštovka

Kam se podělo manželské hudební duo Eva a Vašek? Jejich cesty se částečně rozešly

TOP STAR magazín 2018 (38): Eva a Vašek - zahrada

Hudební duo Eva a Vašek tvořené manželským párem Evou a Václavem Ševčíkovými bývalo pro starší publikum doslova fenomén. Prodávali statisíce desek a plnili sály po celé České republice. Pak se po nich tak trochu slehla zem. Jak se jim nyní daří?

Manželé Eva a Václav Ševčíkovi jako hudební duo Evo a Vašek stále koncertují. Jen za letošní rok odehráli v ČR desítky vystoupení. Eva navíc už několik let vystupuje sólově pod uměleckým jménem Eva Adams.

„Na sólovou dráhu jsem Evu začal připravovat, když dosáhla svých pětačtyřiceti let. Důvod byl prostý, jsem o sedmnáct let starší, za pár týdnů mi bude sedmdesát. Říkal jsem si, co by nastalo, kdyby se se mnou něco stalo. To by se Eva na pódiích musela představovat jako Eva bez Vaška? Proto nastoupila na sólovou dráhu,“ vysvětlil pro web Prima Ženy Václav Ševčík.

Nápad se podle něj osvědčil a manželka na pódiích sklízí velké úspěchy. „Ona má krásný dar širokého hlasu postaveného na dechu, jako sólová zpěvačka je dokonalá. V současné době zpívá v sedmi jazycích pro publikum, pro které je jazyk mateřským,“ prozradil Vašek.

Eva s dcerou letos do USA odletěly samy bez Vaška

Eva sólově zatím vystupuje výhradně v zahraničí, nejčastěji v USA, kde rodina každoročně tráví čas od října do dubna. Letos však po více než deseti letech zůstal Vašek doma a za velkou louži odcestovala pouze manželka Eva s jejich dcerou Evičkou.

„Vše v životě je cíl a domluva. Eva tam má řadu smluv na vystoupení jako Eva Adams a já se věnuji v Čechách novému formátu hudby. Letošní rok je zlomový, v tuzemsku i ve světě skončily CD a DVD. Tak jsem investoval do nového formátu ATMOS, člověk musí jít s dobou. Takže zatímco se Eva s Evičkou vrátily do našeho domečku na Floridě, já tady vyfasoval zimní bundu od syna, a tak už je mi také slušně. (smích) Žil jsem více než deset let na Floridě při třiceti stupních jen v tričku a kraťasech, tak si po dlouhé době zvykám na zimu,“ přiblížil s úsměvem hudebník.

Svátky prožijí partneři odděleně

Odděleně letos prožijí i vánoční svátky a příchod Nového roku. Velká změna to ale pro ně nebude. „Vzhledem k tomu, že jsem byl v minulosti voják z povolání, tak tyto svátky jsem často musel trávit u vojáků základní služby v kasárnách. Rodinu jsem naučil, že si svátky můžeme udělat kdykoliv budeme chtít a nedívat se přitom na kalendář,“ poznamenal Václav Ševčík.

Sdílejte článek
Štítky láska hudba manželství vztah dcera zpěvačka Florida zpěvák koncerty USA Eva a Vašek Václav Ševčík Eva Ševčíková Bílá orchidej Eva Adams

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.