Seriály a filmy

11. března 2022 12:27

Petra Kloidová

Fenomén Zoufalé manželky se vrací. Co jste o nich netušili?

Zoufalé manželky I (1) - upoutávka

Seriálový fenomén ze začátku milénia se vrací na televizní obrazovky. Zoufalé manželky představují načančaný svět amerického předměstí trochu jinýma očima. Co se skrývá za dokonalým světem amerického předměstí, postupně odhalily čtyři dokonalé manželky. Co o seriálu nevíte?

Americké předměstí Wisteria Lane skrývá tajemství, o kterém se postupně dozvídají takové herecké hvězdy, jako je Terry Hatchet, Eva Longoria nebo Felicity Huffman. Hlavní hrdinky se potýkají s domácími a rodinnými problémy a zároveň odhalují tajemství, zločiny a záhady ukryté za dveřmi domácností ve svém na první pohled krásném a zdánlivě dokonalém sousedství.

Rekord Zoufalých manželek

Zoufalé manželky drží rekord v nejvyšším počtu odvysílaných epizod mezi seriály s výhradně ženským obsazením v hlavních rolích. Americký komediálně-dramatický mysteriózní seriál byl poprvé uveden na televizní obrazovky v říjnu 2003. Postupně vzniklo osm sérií a celkem 180 epizod.

Všechny herečky ze Zoufalých manželek se staly skoro přes noc hvězdami, které ze seriálu těží slávu dodnes. V průběhu let postupně získaly sedm prestižních cen Emmy. Přitom bylo pro tvůrce seriálu těžké sehnat vůbec nějakou televizní stanici, která by v jeho nápad věřila.

Zoufalky a fenomén Ztraceni na jedné lodi

Autor seriálu Marc Cherry obtížně hledal televizní kanál, který by měl o námět na Zoufalé manželky zájem. Odmítly ho skoro všechny hlavní americké stanice i kabelová televize HBO.

Námět na seriál nakonec zaujal dva nové výkonné producenty čerstvě zaměstnané v televizi ABC. Lloyd Braun a Susan Lyne sáhli po Zoufalých manželkách po premiéře seriálu O. C. (na konkurenční televizní stanici), který dokázal, že pořad s prvky soap opery může mít v hlavním vysílacím čase úspěch. Ale krátce nato byli Lloyd Braun a Susan Lyne propuštěni, protože podle tehdejšího vedení nezodpovědně schválili natáčení seriálu Ztraceni, ze kterého se nakonec stal také televizní hit…

Tvůrce však po domluvě s televizí čekal další boj, jméno Zoufalé manželky (Desperate Housewives) se producentům nejdříve příliš nezamlouvalo. Místo toho navrhovali, aby se seriál jmenoval Wisteria Lane nebo The Secret Lives of Desperate Housewives (Tajné životy zoufalých manželek).

Sledujte premiéru Zoufalých manželek na Prima LOVE už dnes po 22. hodině.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.