Fotograf Artur Koff ví o modelkách vše. Metrovou bagetu snědí v rekordním čase

Modelky a bagety – Prostřeno! S30 (38)

Artur Koff Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Fotografové v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Obraz, který se nelíbil všem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tatarák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Kulajda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Hřebínek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Čokoládovo-pralinkový dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Speciální soutěž amatérských kuchařů s fotografy pokračuje ve středu u Artura Koffa. Ukáže své bydlení, ateliér a promluví o hladových modelkách, které fotil v zahraničí. Co řeknou soutěžící na tatarák podávaný s pufovanými chlebíčky?
Středečního vaření se ve speciálu soutěže amatérských kuchařů s fotografy ujme Artur Koff. Šedesátiletý hostitel pochází ze Sibiře, odkud se odstěhoval před třiceti lety kvůli bezpečí. Proslavil se módními fotografiemi a jeho práce spočívá hlavně v úpravě fotek na počítači. Ateliér má ve svém domě na půdě. Setkává se s předsudky, že si díky práci jen užívá s modelkami, ale prý to není pravda. Ve svém menu slibuje tatarák, kulajdu, telecí hřebínek a čokoládovo-pralinkový dezert.
Fotografové v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tacos s hovězím masem a quacamole Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hráškový krém s bramborovým nokem a křupavou slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Levandulová panna cotta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Josef Rafael Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Smoothie Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bezlepkový toast s avokádovou pomazánkou a krevetami Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Losos se zeleninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Proteinové lívance s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petra Rosenbergová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tatarák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kulajda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hřebínek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládovo-pralinkový dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Artur Koff Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ceviche Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pečené brambory s brynzou a slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vietnamské Pho Bo Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krém z mascarpone s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Radek Karkys Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jahodový krém sypaný kakaem a kokosem, proložený čerstvým zázvorem a přikrytý Jiřím Machtem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jiří Macht Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jiří je přesvědčený, že nejlepší kulajdu dělá jeho máma z hub, které nasbíral on sám. Artur ani neví, jakou má konkurenci. Vaření mu jde od ruky a je znát, že vaří často. Při krájení stihne i povídat o světě modelingu. Je pravda, že krásky, které fotí, drží diety a nejedí?
„To je omyl. Největší zážitek bývá v Paříži. Tam se přinese tradiční francouzské jídlo, což je bageta. A mají ty bagety metrové a ta holka za minutu, minutu a půl celou tu metrovou bagetu narve do sebe,“ popisuje Artur.
Podívejte se na reakce soutěžících, když dostanou na stůl hřebínek:
Zdravé chlebíčky a tatarák nejdou dohromady?
Na večeři ve středu dorazí Josef Rafael, Petra Rosenbergová, Radek Karkys a Jiří Macht, který se zná s Arturem díky své přítelkyni a modelce Natálii Stejskalové, která už v Prostřeno! také vařila. Natálie dorazí v závěru večera na zábavu, při které si fotografové vyzkouší Arturovo vybavení v ateliéru a nafotí pár snímků.
Při příchodu hosté chvíli čekají, než hostitel naservíruje předkrm. U toho začnou šmejdit a objeví obraz, na kterém je Artur se svou ženou. „Hezká památka, ale je to příšernej obraz,“ nebere si servítky Jiří. K tataráku Artur nezvykle nepodává topinky, ale pufované zdravé chlebíčky. To se někomu moc líbit nebude. Hlavně proto, že na krekry nejde nanést česnek. Kulajdu budou soutěžící hodnotit přísně. Pepa je z ní zklamaný, ale sní celou porci. Jirkovi připadá nevýrazná, Petra polévku nedojí.
Radkovi chutná záměna octa za limetkovou šťávu. Hlavní chod budou všichni chválit nejvíc. Artur dá na stůl pekáč plný masa. Je to telecí hřebínek s houbovou omáčkou a Petra prohlásí, že dlouho nejedla tak dobré jídlo. Dívejte se na prima+ a odpoledne na Primě, kolik dostane Artur od soupeřů bodů a hlasujte i vy.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
