Josef Rafael vaří v ateliéru jako od Saudka. V kuchyni má na výpomoc kouzelníka

Vyváženost chutí - Prostřeno! S30 (36)

Josef Rafael Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Fotografové objeví v ateliéru různé dekorace Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tady také fotí Josef Rafael Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Tacos s hovězím masem a quacamole Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Hráškový krém s bramborovým nokem a křupavou slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Levandulová panna cotta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Fotografové v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ve speciálním týdnu oblíbené kuchařské soutěže se předvedou známí fotografové. Pondělní večer se odehraje v ateliéru u Josefa Rafaela. Ten ukáže i pár peprných dekorací a dlouhé čekání na jídlo ukrátí kouzelník.
Pondělní večer se ve speciálu soutěže amatérských kuchařů odehraje v ateliéru fotografa Josefa Rafaela. Má zde spoustu dekorací k focení, mimo jiné i kříž s pouty, černá křídla nebo vanu. Jednu část nazval Saudek, jelikož zde tvoří fotky po vzoru Jana Saudka. Při práci mívá hlad, tak se hodí i menší provizorní kuchyňka. Tam se bude tentokrát připravovat tacos s hovězím masem a guacamole, hráškový krém s bramborovým nokem a křupavou slaninou, vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína a jako dezert levandulová panna cotta. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone.
Fotografové v Prostřeno! Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tacos s hovězím masem a quacamole Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hráškový krém s bramborovým nokem a křupavou slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Levandulová panna cotta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Josef Rafael Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Smoothie Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bezlepkový toast s avokádovou pomazánkou a krevetami Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Losos se zeleninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Proteinové lívance s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Petra Rosenbergová Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tatarák Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kulajda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hřebínek Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čokoládovo-pralinkový dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Artur Koff Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Ceviche Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pečené brambory s brynzou a slaninou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vietnamské Pho Bo Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Krém z mascarpone s ovocem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Radek Karkys Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jahodový krém sypaný kakaem a kokosem, proložený čerstvým zázvorem a přikrytý Jiřím Machtem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Jiří Macht Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vepřová panenka s bramborovo-lanýžovým pyré a s omáčkou z portského vína Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čerstvé hřebenatky labradorské grilované na lávovém kameni přelité medovým závojem z koriandrové omáčky s brusinkami podávané s rozpečenou mini houskou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Minestrone s utopeným modrým sýrem s čerstvě opečenými krevetami nebo kostičkami z vepřové panenky Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Bílá treska na portské vinné omáčce podávaná s grilovanou zeleninou na citrusové peřince Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
U stolu se sejdou fotografové Artur Koff, Radek Karkys, Jiří Macht a fotografka Petra Rosenbergová. Všichni šli do Prostřeno! s tím, že chtějí zažít něco nového. Jiří jí vše kromě žemlovky, Artur by nesnědl hmyz, největší dietní omezení má Petra. Ta si udržuje linii tím, že má dietu bez cukru, lepku, laktózy, nejí ani přílohy. Jelikož nepije alkohol, bojí se, že bude v omáčce u hlavního chodu cítit víno.
Podívejte se, jak kouzelník pomůže Pepovi v kuchyni:
V ateliéru je nezvykle uklizeno
Přivítání hostů bude srdečné, někteří se dobře znají, jiní o sobě alespoň vědí. Josef všem představí kamaráda Tomáše, který mu i trochu pomáhal v kuchyni. Teď mu vytrhne trn z paty, protože zabaví hosty při čekání na jednotlivé chody kouzelnickými triky. Hovězí tacos servíruje Josef doprostřed stolu, každý si bere, co chce. Artur by chtěl jídlo pálivé, ale jinak jsou hosté spokojení. Zvláštní bude servírování polévky. Slibovaný bramborový nok soutěžící hledají marně, slanina je poněkud připečenější.
Josef přizná, že menu několikrát trénoval, což hosty přiměje přemýšlet, jak by to asi dopadlo, kdyby ne. Hlavní chod i dezert dopadnou dobře. Jak uvidíte na prima+ a odpoledne na Primě, šmejdění přinese pár překvapení. Profesionálové ocení, že tam má Josef uklizeno. To se prý jen tak nevidí. Aby se zabavili, zkoumají rekvizity jako indiánskou čelenku, křídla, pouta a dumají, co tam asi Josef fotí. Na závěr si soutěžící zabubnují na perkuse, ale to je příliš nenadchne. Kolik asi dostane pondělní hostitel bodů? Bude se taktizovat? Hlasujte i vy.

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
