Francouzský toust s tvarohem a corn flakes
Pokud máte rádi sladké snídaně, vyzkoušejte recept na křupavý French toast podávaný s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou, posypaný opraženými corn flakes.
1 PORCE DOBA PŘÍPRAVY DO 10 MINUT
Suroviny
- celozrnný toustový chleba 2 plátky
- vejce 1 kus
- mléko 50 ml
- javorový sirup 15 ml
- perníkové koření špetka
- máslo 1 lžička
- polotučný tvaroh
- 100 g kůra z bio citronu
- corn flakes
- 15 g strouhaná čokoláda a čerstvé ovoce na ozdobení
Postup
Nejprve pomocí vidličky rozkvedlejte vejce s mlékem.
Poté přidejte javorový sirup a perníkové koření. Vše smíchejte.Toustový chléb v této směsi obalte z obou stran.
Na pánvi rozehřejte máslo a tousty opečte z obou stran. Mezitím si připravte tvarohovou směs. Smíchejte tvaroh, trošku nastrouhané kůry z bio citronu a kdo má rád sladší, tak přidá ještě trošku javorového sirupu.
Toust servírujte s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou. Nezapomeňte přidat corn flakes, které jídlu dodají křupavý element.