Celebrity

30. července 2024 06:00

David Laštovka

Aloisi Švehlíkovi s manželkou vyhořela chalupa. Mohli v ní uhořet, přišli o všechno

Herec Alois Švehlík, který 30. července slaví 85. narozeniny, žije už 57 let ve spokojeném manželství s vystudovanou ekonomkou Florentinou. Mají spolu tři děti, syna Davida, který je úspěšným hercem, a dcery Terezu a Andreu. Během společného soužití museli překonat řadu děsivých událostí.

Alois Švehlík má ve své o čtyři roky mladší manželce Florentině celý život velkou oporu. Vzhledem k tomu, že kvůli své práci býval často mimo domov, o domácnost se starala především ona. Během manželství zažili několik hrůzostrašných událostí. Přes noc jim vyhořela jejich milovaná chalupa na Domažlicku.

Ze zásuvek létaly metrové výboje

Obrovské štěstí bylo, že v ní zrovna nikdo z nich nebyl. „Uhodil do ní blesk. Dodnes si pamatuji to datum - šestadvacátého května. Právě jsme byli se Stanislavem Zindulkou v Táboře se zájezdovým představením. Vrátil jsem se domů utahaný a po půlnoci zvonil telefon, že nám hoří chalupa. Naštěstí v ní nikdo nebyl. U postelí tam máme elektrické zásuvky, aby si vnoučata mohla večer číst, a z těch zásuvek lítaly při zásahu bleskem až metrové výboje. Shořelo nám úplně všechno,“ vzpomínal herec v rozhovoru pro Týdeník rozhlas. Ironií osudu bylo, že zhruba čtrnáct dní před požárem Švehlík na chalupě dodělal novou fasádu a střechu.

Boj s rakovinou. S manželkou museli spát od sebe

Před několika lety Alois Švehlík onemocněl rakovinou štítné žlázy. Na podobnou nemoc v pouhých třiačtyřiceti letech zemřel jeho bratr. S jakou chorobou bojuje, nejdříve oznámil v divadle, teprve potom rodině. Všichni mu vyjadřovali obrovskou podporu a dodávali sílu, kterou tolik potřeboval. Přestože se ukázalo, že je nádor nezhoubný, musel podstoupit náročnou léčbu. Lékaři ho poslali na ozařování, které absolvoval dva roky po sobě. Když se vrátil domů, museli spát s manželkou metr od sebe. Vyléčil se, ale po sedmi letech nemoc udeřila znovu. I tehdy neztrácel naději a víru v uzdravení. Díky odhodlanosti si svůj život vybojoval. Dokonce se vrátil zpátky na prkna, která znamenají svět.

Čtěte také: Herec Alois Švehlík dvakrát překonal rakovinu. Hrozilo, že přijde o svůj výjimečný hlas

Alois Švehlík před kamerou ztvárnil desítky rolí. Mezi výrazné patřila postava doktora Rudolfa Bernáta v seriálu Cesty domů. Prosadil se také v dabingu, jehož hlasem z mnoha filmů promlouvá například Jack Nicholson, Anthony Hopkins, Robert De Niro, Charles Bronson nebo komisař Schimanski, velké štěstí.

Tragické následky měl v nedávné době požár domu v Jičíně:

Sdílejte článek
Štítky nemoc manželka rakovina narozeniny chalupa Alois Švehlík zásuvka okres Domažlice

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.