Celebrity

9. listopadu 2023 07:55

David Laštovka

Miroslav Táborský má půvabnou manželku. Byla mu oporou, když mu zjistili rakovinu

Style - Táborský nemoc

Miroslav Táborský, který slaví 64. narozeniny, patří mezi velmi skromné herce, kterým se skandály vyhýbají. Která žena se stala jeho osudovou? Nutno dodat, že ji málokdo zná a připomíná tak trochu paní Columbovou.

Životní láskou Miroslava Táborského je loutkoherečka Kateřina, která si chrání soukromí, žije v ústraní a do společnosti svého muže příliš často nedoprovází. Letos v manželství oslavili už 30 let a stále z nich vyzařuje láska, respekt a úcta k druhému. „Měl jsem prostě štěstí. Vážím si toho a beru to jako dar,“ svěřil se herec redaktorovi webu Prima Ženy. Své ženě pravidelně z divadla nosívá květiny, které od lidí po představení dostává. Občas jí koupí i její oblíbené květiny, aby věděla, že na ni myslí.

Když se spolu začali vídat, dlouho přitom neměli sami jasno, jestli jsou jen kamarádi nebo je mezi nimi něco víc. Nakonec se ukázalo, že jsou si souzení a patří prostě k sobě.

Překonal rakovinu tlustého střeva

Jeho manželka mu byla obrovskou oporou i v době, kdy onemocněl rakovinou tlustého střeva, kterou u něj lékaři objevili náhodou (více se dozvíte v úvodním videu z roku 2014). Herec si šel zastřílet na střelnici, kde málem ohluchl. Zašel na ušní, kde mu udělali kompletní prohlídku, která ji odhalila. Naštěstí všechno bylo podchyceno včas a nádor byl vyoperován. Nemusel tak podstupovat ani chemoterapie. Od té doby může dělat všechno tak, jako dřív a ani v jídle se omezovat nemusí.

Mladšího syna láká filmový svět

V manželství se jim narodili dva synové, Dominik a osm let později Radovan. „Ten starší je takový manažerský typ. Ten mladší sice dlouho tvrdil, že chce být hercem, ale pak se zakoukal do filmové kamery, takže chce být kameraman a už v tom smyslu se té profesi i věnuje. Teď je důležité, aby měl tu práci hezkou, těšilo ho to a byl spokojený,“ prozradil Táborský pro super.cz.

Kariéra Miroslava Táborského se mohla ubírat jiným směrem. Měl našlápnuto stát se profesionálním plavcem, kvůli problémům se zády se však tohoto sportu musel vzdát. Vystudoval pedagogickou fakultu obor fyzika a základy techniky. Nakonec ale u něj zvítězila láska k divadlu. Nebylo to ovšem snadné. Na DAMU se ovšem dostal až na čtvrtý pokus. Je zkrátka vidět, že je bojovník, který si nikdy předem nevzdává. Před kamerou ztvárnil desítky rolí. Na FTV Prima účinkoval například v seriálech Hvězdy nad hlavou, Vinaři nebo Pálava.

Miroslav Táborský si zahrál v seriálu Vinaři Jana Fuksu. Víno má rád, jak prozradil ve videu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.