Hledáte parfém s dlouhotrvajícím účinkem? Z knihovny luxusu NOVELLISTA si vyberete

Výběr parfému, který zaujme, jen tak neomrzí a navíc bude mít dlouhou výdrž, může být pořádný oříšek. V redakci Prima Ženy jsme vyzkoušely několik druhů parfémovaných vod NOVELLISTA. Za každou stojí unikátní knižní příběh a kromě minimalistického příjemného balení nás zaujaly svou intenzivní vůní a výdrží.

Uznávaní parfémáři z francouzského Grasse vytvořili celkem 17 unikátních kompozic NOVELLISTA, které jsou inspirovány světovými knižními legendami. Pro výrobu používají vzácné a nejčistší přírodní silice a esenciální oleje a jejich vysoká koncentrace se postará o to, že vůně hned tak nevyprchá. U většiny vůní je dostupná verze 10 ml, 75 ml a také luxusní tuhé mýdlo (90 g) na tvář, ruce a tělo.

NOVELLISTA Rose Chant

1. Parfémovaná voda NOVELLISTA Rose Chant

„Rose Chant je vůně, která mě hned po prvním použití zcela okouzlila. Jedná se o parfémovanou vodu, v níž dominují růže a následně jasmín. Nejprve je výraznější, po krátkém čase zjemní. Vůně patří určitě k těm dlouhotrvajícím, stačí opravdu malé množství a cítím ji na sobě během dne já i moje okolí. Parfém je označován jako unisex, nicméně dle mého názoru je pro pány tato vůně příliš pudrová.“ (Vanesa)

Květinová vůně pro muže i ženy je dílem parfémáře Alexe Leeho. Inspirací je dílo Slavík a růže od Oscara Wildea, které vypráví o tom, jak slavík obětuje život pro mladého muže.

Hlava (svrchní tóny) turecká růže, kosatec, růže stolistá
Srdce (střední tóny) jasmín sambac, bulharská růže, skořice
Základ (nízké tóny) cedrové dřevo, santalové dřevo, pižmo

NOVELLISTA Couture Chic

2. Parfémovaná voda NOVELLISTA Couture Chic

„Couture Chic jsem volila cíleně podle složení – mám ráda lehce ‚kořeněné‘ parfémy, jasmín a pačuli. Vůně se rozvíjí postupně a je mi příjemné, že se v průběhu dne lehce mění. Já osobně ji odpoledne (při aplikaci ráno) už na sobě necítím, ale ostatní stále jemně ano. Jdu po nadčasových vůních, které mě jen tak neomrzí, protože jinak jsem schopná už po pár týdnech parfém odložit. Tahle parfémovaná voda mi ale vyhovuje a používám ji už delší dobu. Skvělá je také krabička, která se dá využít třeba na šperky.“ (Marie)

Dámská gurmánská vůně s květinovými a ovocnými tóny je inspirována románem o oblíbeném kadeřníkovi královny Marie Antoinetty (Souvenirs de Léonard, coiffeur de la reine Marie-Antoinette), jehož autorem je Léonard Alexis.

Hlava (svrchní tóny) pomerančový květ, zelené tóny, růžový pepř
Srdce (střední tóny) turecká růže, jasmín sambac, kořen kosatce
Základ (nízké tóny) bourbon vanilka, pačuli, pralinka

NOVELLISTA Rouge Privé

1. Parfémovaná voda NOVELLISTA Rouge Privé

„Balení parfému v provedení knihy vypadá elegantně a luxusně. Udělala mi radost už jen samotná krabička. Parfémovanou vodu Rouge Privé používám spíše na večerní akce, je ‚sladší‘, i když ne ‚těžká‘.  Zkoušely jsme ji na dvou ženách a na každé z nás vynikla jinak. Na jedné spíše jako kořeněná, na druhé více květinová. Vůně je intenzivní a dlouhotrvající, stačí malé množství a jen tak nevyprchá.“ (Klára)

Dámská květinovo-orientální vůně je dílem parfémářky Emilie Bouge a je inspirována románem Roxana od spisovatele Daniela Defoea.

Hlava (svrchní tóny) damašská růže, citron, bergamot
Srdce (střední tóny) pivoňka, pačuli, růže
Základ (nízké tóny) benzoin, vetiver, pižmo

2. Tuhé mýdlo NOVELLISTA Rougé Privé

„Mýdlo NOVELLISTA Rouge Privé je další luxusní zázrak. Po rozbalení je tak krásné a při použití příjemné, že už se člověk nechce mydlit ničím jiným. Má výraznou vůni, po spláchnutí a utření ale zůstane jen velmi jemná, která neobtěžuje. Zjemňuje navíc kůži, která pak není vysušená. Málokdy používám tuhé mýdlo na celé tělo nebo tvář, na tohle se ale každý večer těším.“ (Klára)

Mýdlo obsahuje extrakt z černé růže, aktivní látku, která hydratuje a má silné antioxidační účinky. V mýdle není obsažen palmový olej.

NOVELLISTA Velvet Dusk

3. Parfémovaná voda NOVELLISTA Velvet Dusk

„Můj první dojem byl – pánská vůně, hodně kořeněná. Velmi rychle se ale rozležela a zůstala jen lehká, nasládlá a příjemná. V tomto tónu se drží po celý den a rychle jsem si na ni zvykla. Balení je luxusní a 10ml flakonek ideální na cesty. K dostání je ovšem i v 75ml verzi, kterou můžete mít doma.“ (Marcela)

Unisex dřevito-aromatická vůně je dílem parfémářky Emilie Bouge. Je inspirována příběhem o Hamletovi od Williama Shakespeara.

Hlava (svrchní tóny) bergamot, mandarinka, lístky fialky, grep
Srdce (střední tóny) vetiver, muškátový oříšek, tabák
Základ (nízké tóny) pižmo, ambra, cedrové dřevo

NOVELLISTA Calypso Fountain

4. Parfémovaná voda NOVELLISTA Calypso Fountain

„Tato vůně je příjemná s květinovým podtónem. Nejvíce oceňuji, že vydrží opravdu dlouho. Když použiji tento parfém, cítím se krásně a žensky, přesně to od něj očekávám. V případě parfémované vody NOVELLISTA Calypso Fountain opravdu uvažuji, že si pořídím i její 75ml ‚větší ségru‘.“ (Marcela)

Dámská vodní citrusová vůně s květinovým srdcem je dílem parfémářky Caroline Sabas. Byla inspirována Homérovým eposem Odyssea a nehynoucí láskou ithackého krále k milované ženě.

Hlava (svrchní tóny) bergamot, citrus Chinotto, klementinka
Srdce (střední tóny) Piña Colada, jasmín, růže, lotos
Základ (nízké tóny) santalové dřevo, ambra, pižmo

Jak vybrat ten pravý parfém?

Volba vůně je z výběru všech přípravků, které denně používáme, asi nejindividuálnější. Dokonce i totožný parfém může na dvou osobách vonět odlišně. Existují stovky složek parfémů, možná ještě více, jak tedy najít ten ideální právě pro sebe?

Nejspíš už víte, zda jste fanoušky spíše šťavnatých ovocných vůní, jemných květinových nebo pikantních dřevitých a kořeněných. Při výběru se podívejte, jaké složky parfém obsahuje. Můžete tak mezi sebou snáze porovnat i parfém, který máte rádi, s novým, který byste chtěli vyzkoušet. Následující třístupňová pyramida pak pomůže lépe poznat, jaké tóny vůně ucítíte ihned po aplikaci a jaké se naopak budou dále rozvíjet.

Sdílejte článek
Štítky vůně redakční test parfémová voda parfém NOVELLISTA Notino

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.