Životní styl

4. července 2022 18:50

Komerční sdělení

Hlídání dětí o prázdninách na poslední chvíli? Zkuste příměstské kempy

Letní prázdniny jsou tu a mnoho rodičů stále řeší, jak zkombinovat svoji práci s hlídáním dětí. Tradiční hlídání u babičky či tábory v přírodě celé léto nepokryjí, chůvy mohou být pro mnoho rodin nákladné. Stále větší oblibě se proto těší příměstské kempy, ve kterých se o děti postarají po dobu pracovní doby.

Organizátoři příměstských kempů je stále častěji zaměřují na určitou aktivitu, díky které naplňují kapacitu dětmi s podobnými zájmy. Pro ně tak bývá připraven program, který si užijí. Rodiče zase mají jistotu, že se o ně postarají lidé, kteří splňují požadavky určené zákonem. Bohaté zkušenosti s pořádáním příměstských kempů má například Fakulta tělesné výchovy Univerzity Karlovy v Praze.

„Již několik let pořádáme příměstské kempy pro stovky dětí, které zábavnou formou učíme různé pohybové aktivity a správné návyky. Účastníci kurzů se skvěle baví, a zároveň dělají něco pro své zdraví. Letos jsme se například spojili s Českou asociací esportu a organizujeme příměstské kempy, které se zaměřují právě na hráče počítačových her a jejich zdraví,“ říká Zdeněk Ledvina, předseda komise akademického esportu UK FTVS.

Propojení počítačových her a sportu

Esport, neboli elektronických sport, nabývá na popularitě. Pokud je vaše dítě hráčem počítačových her, pravděpodobně jste se s tímto slovem už setkali. Odborníci často rodiče upozorňují, že sezení u počítače je třeba vyvážit pohybovou aktivitou. Česká asociace esportu spolu s Fakultou tělesné výchovy Univerzity Karlovy proto v letošním roce poprvé otevřely unikátní projekt Zdravý hráč příměstské kempy pro děti od 8 do 16 let. Ty proběhnou na pražském Chodově. Kromě počítačových her a sportu budou pro děti připraveny kolektivní aktivity a zajímavé přednášky. Jednou z nich je například lekce o správném chování na internetu.

„Esport je v současnosti na obrovském vzestupu a mladá generace jím žije. Je to fenomén, který tu bude. Abychom ale u dětí předcházeli rizikům spojeným s nadměrným sezením, spojili jsme se s odborníky. Díky tomu můžeme budovat u dětí správné návyky,“ vysvětluje důvod pro organizaci příměstských kempů Lukáš Pleskot, předseda České asociace esportu.

Část věnovaná počítačových hrám bude probíhat ve Vodafone PLAYzone Aréně, jednom z nejmodernějších esportových center ve střední Evropě. Hry si děti během pětidenních turnusů užijí v pondělí, ve středu a v pátek. Naopak v úterý a ve čtvrtek se budou věnovat sportovním aktivitám. Herně-sportovní příměstské kempy stále nabízejí volná místa, která lze rezervovat na stránkách playzonearena.cz.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.