Životní styl

4. července 2022 18:50

Komerční sdělení

Hlídání dětí o prázdninách na poslední chvíli? Zkuste příměstské kempy

Letní prázdniny jsou tu a mnoho rodičů stále řeší, jak zkombinovat svoji práci s hlídáním dětí. Tradiční hlídání u babičky či tábory v přírodě celé léto nepokryjí, chůvy mohou být pro mnoho rodin nákladné. Stále větší oblibě se proto těší příměstské kempy, ve kterých se o děti postarají po dobu pracovní doby.

Organizátoři příměstských kempů je stále častěji zaměřují na určitou aktivitu, díky které naplňují kapacitu dětmi s podobnými zájmy. Pro ně tak bývá připraven program, který si užijí. Rodiče zase mají jistotu, že se o ně postarají lidé, kteří splňují požadavky určené zákonem. Bohaté zkušenosti s pořádáním příměstských kempů má například Fakulta tělesné výchovy Univerzity Karlovy v Praze.

„Již několik let pořádáme příměstské kempy pro stovky dětí, které zábavnou formou učíme různé pohybové aktivity a správné návyky. Účastníci kurzů se skvěle baví, a zároveň dělají něco pro své zdraví. Letos jsme se například spojili s Českou asociací esportu a organizujeme příměstské kempy, které se zaměřují právě na hráče počítačových her a jejich zdraví,“ říká Zdeněk Ledvina, předseda komise akademického esportu UK FTVS.

Propojení počítačových her a sportu

Esport, neboli elektronických sport, nabývá na popularitě. Pokud je vaše dítě hráčem počítačových her, pravděpodobně jste se s tímto slovem už setkali. Odborníci často rodiče upozorňují, že sezení u počítače je třeba vyvážit pohybovou aktivitou. Česká asociace esportu spolu s Fakultou tělesné výchovy Univerzity Karlovy proto v letošním roce poprvé otevřely unikátní projekt Zdravý hráč příměstské kempy pro děti od 8 do 16 let. Ty proběhnou na pražském Chodově. Kromě počítačových her a sportu budou pro děti připraveny kolektivní aktivity a zajímavé přednášky. Jednou z nich je například lekce o správném chování na internetu.

„Esport je v současnosti na obrovském vzestupu a mladá generace jím žije. Je to fenomén, který tu bude. Abychom ale u dětí předcházeli rizikům spojeným s nadměrným sezením, spojili jsme se s odborníky. Díky tomu můžeme budovat u dětí správné návyky,“ vysvětluje důvod pro organizaci příměstských kempů Lukáš Pleskot, předseda České asociace esportu.

Část věnovaná počítačových hrám bude probíhat ve Vodafone PLAYzone Aréně, jednom z nejmodernějších esportových center ve střední Evropě. Hry si děti během pětidenních turnusů užijí v pondělí, ve středu a v pátek. Naopak v úterý a ve čtvrtek se budou věnovat sportovním aktivitám. Herně-sportovní příměstské kempy stále nabízejí volná místa, která lze rezervovat na stránkách playzonearena.cz.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.