Jaké jsou honoráře hvězd karlovarského festivalu? Eben s Bartoškou si přijdou na miliony

Filmový festival v Karlových Varech je jednou z největších společenských a kulturních událostí roku. Mezi hosty každoročně patří světové i české herecké hvězdy. Kolik si za svou účast berou? A kolik si vydělá prezident festivalu Jiří Bartoška nebo stálý moderátor Marek Eben?

Zajistit účast vytipované světové hvězdy zkouší pořadatelé festivalu různými způsoby. Někdy přes producenty filmů, kteří s dotyčným pracovali, občas přes agenty, manažery nebo blízké přátele dané osobnosti. „Vždycky musíte mít tu správnou osobu, která vám v tom může být nějakým způsobem nápomocná,“ uvedl na tiskové konferenci výkonný ředitel karlovarského filmového festivalu Kryštof Mucha.

Hvězdy mají celý pobyt zadarmo

Do Karlových Varů v minulosti zavítala skutečná esa. Jen namátkou, Michael Douglas, Leonardo DiCaprio, Philippe Noiret, Pierre Richard, Sharon Stone, Robert De Niro, Mel Gibson, Richard Gere a řada dalších. Letos například Viggo Mortensen či Clive Owen. Organizátoři se dušují, že žádný z hvězdných hostů za účast honorář nedostal. „U nás je velkou zásluhou pana Bartošky (prezident festivalu, pozn. red.), že na tyto věci nikdy nepřišla diskuze, a když si řekli, my jsme odpověděli: Sorry, pro nás je těžké festival zafinancovat tak, aby lidé mohli filmy vidět,“ přiblížil Mucha. Samozřejmostí je ovšem zahraničním V.I.P. hostům zaplatit letenky, ubytování a celý pobyt.

Na kolik si přijde Bartoška s Ebenem?

Na pěkné peníze si každoročně přijde Jiří Bartoška. Při jubilejním padesátém ročníku vydělala pořádající společnost Film Servis Festival Karlovy Vary patřící právě jemu 7 milionů korun čistého. A špatně se rozhodně nemá ani stálý moderátor Marek Eben. Za jednu akci si účtuje více než 100 tisíc korun. Tím, že během festivalu moderuje téměř každý den, přijde si za jeden týden až na milion korun.

Podívejte se na příjezd jedné z největších hvězd minulého ročníku festivalu – herce Russella Crowea:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.